Devrek'te, sobadan sızan karbonmonoksit gazından aynı aileden 1 kişi zehirlendi, 1 kişi hayatını kaybetti.

Devrek'in Yeşilyurt köyü Davulcuoğlu mahallesinde yaşanan acı olayda, aynı aileden bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi ise zehirlendi. Ali İbrahim Davulcu (70) ve engelli kızı Sibel Davulcu (51), sobadan sızan karbonmonoksit gazından etkilendiler.

Devrek’te coşkulu Gençlik Haftası Devrek’te coşkulu Gençlik Haftası

Ağabeyi Ali İbrahim Davulcu'dan haber alamayan kardeşi ve aynı zamanda Yeşilyurt Köyü Muhtarı Şaban Davulcu, ağabeyinin evine gittiğinde, 70 yaşındaki Ali İbrahim Davulcu ve 51 yaşındaki engelli kızı Sibel Davulcu'yu hareketsiz halde buldu. Muhtar Davulcu, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiklerini fark ederek yardım istedi. Durumu 112 Acil Servis ekiplerine bildiren Muhtar Davulcu'nun çağrısı üzerine sağlık ekipleri olay yerine geldi.

Sağlık ekipleri yaptıkları kontrollerde, Sibel Davulcu'nun sobadan sızan karbonmonoksit gazından hayatını kaybettiğini, Ali İbrahim Davulcu'nun ise zehirlendiğini belirledi. Zehirlenen Ali İbrahim Davulcu, olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Olay yerinde inceleme yapan ekipler, detaylı bir soruşturma başlatarak olayın nedenini belirlemeye çalışacak.

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Murat Barutçu