2. Lig Beyaz grupta hafta 3-3’lük Bursaspor beraberliğiyle kapatan Zonguldak Kömürspor’da iki günlük izin sona erdi. Kırmızı-Lacivertli takım, bugünden itibaren 26 Kasım Pazar günü sahasında oynayacağı Bucaspor 1928 maçına yoğunlaşacak. Kadro yapısı itibariyle ligin en pahalı takımına karşı oynanacak 90 dakika, Zonguldak Kömürspor için büyük önem taşıyor. Puantajda düşme potası diye tabir edilen kırmızı alanda yer alan Şenol Demir’in öğrencileri, güçlü rakibinden puan ya da puanlar alıp son iki maçta yapılan 4 puanlık çıkışı sürdürmek istiyor.

Zonguldak Kömürspor, Bucaspor 1928 maçıyla evinde 7’inci maçını oynayacak. Zonguldak ekibi, iç sahada oynadığı 6 maçtan 1 galibiyet, 2 beraberlik, 3 yenilgiyle ayrıldı. İç sahada oynanan son maçta Zonguldak Kömürspor, Play-Off hattındaki Ankara Demirspor’u 1-0 mağlup etmişti.

BUCASPOR’UN SADECE 1 YENİLGİSİ VAR

Kırmızı-Lacivertli takımın 15’inci hafta rakibi Bucaspor 1928, 26 puanla Play-Off hattında yer alıyor. Teknik direktörlüğünü Cüneyt Dumlupınar’ın yaptığı Bucaspor’un sadece bir yenilgisi bulunuyor. İlk ve tek yenilgisini sezonun ilk haftası evinde 1-0’lık skorla Vanspor’dan alan Bucaspor, bu maçın ardından oynadığı 12 maçı 8 galibiyet ve 5 beraberlikle kapattı. Son 5 maçta, bir hafta galip gelip bir hafta berabere kalan Buca takımı, son lig maçında sahasında Kırklarelispor’u 2-0 mağlup etti.

KADROSU ÇOK TECRÜBELİ

Bucaspor 1928’in kadrosu çok tecrübeli. Süper Lig deneyimi bulunan oyunculardan kurulan takımın ilk 11 kadrosunu genelde, Kıvanç Küçükbarış, Onur Özcan, Mazlum Demir, Emre Erdem, Taşkın Çalış, Ahmet Aslan, Furkan Çil, Yasin Öztekin, İlhan Depe, Enes Alıç ve Erhan Çelenk oluşturuyor.

İlk 11 oyuncularının yaşları 29 ila 36 arasında değişiyor. Takımın en büyüğü 36 yaşındaki Yasin Öztekin. Trabzonspor ve Galatasaray’ın eski Milli futbolcusu büyük bir deneyime sahip. Öztekin’i, 36 yaşındaki Beşiktaşlı eski kaleci Korcan Çelikay ile 34 yaşındaki Erhan Çelenk izliyor. Takım halinde yaş ortalaması 27 olan Buca’nın, ilk onbir yaş ortalaması ise 30’un üzerinde.

İzmir ekibinin yedeklerinde Korcan Çelikay, Doğan Can Otman, Sadi Karaduman, Mehmet Sak, Murat Komili, Emir Bilgin, Buğra Akçagün, Ege Okka ve Umut Hepdemirgil ve Arda Gökmen yer alıyor.

GOL ÜRETEN İSİM SAYISI FAZLA

Bucaspor geride bıraktığı 13 maçta rakip ağlarda 19 gol üretti. İlhan Depe, Berke Bıyık ve Sefa Yılmaz 3’er gollü futbolcular. Yasin Öztekin ile Onur Özcan 2’şer gol kaydederken, Furkan Çil, Erhan Çelenk, Enes Alıç, Taşkın Çalış ve Arda Usluoğlu 1’er gole imza attı.

DEPLASMANDA SADECE 1 GALİBİYET

Bucaspor 1928 puantajda sahip olduğu 26 puanın 8’ini deplasmanda kazandı. Dış sahada oynadığı 6 maçın sadece 1’ini kazanabilen İzmir, ekibi diğer 5 maçta berabere kaldı.

Deplasmandaki ilk ve tek galibiyetini 8’inci haftada 1-0’lık skorla Ankara Demirspor’dan alan Bucaspor, Yeni Mersin İdmanyurdu (1-1), Ankaraspor (1-1), Altınordu (0-0), Adıyaman FK (2-2), Kırşehir Futbol (1-1) maçlarından skor eşitliğiyle ayrıldı. Beraberliklerin 3’ü, 1-1’lik skorlarla geldi. Zonguldak Kömürspor deplasmanı, Bucaspor’un 7’nci deplasman sınavı olacak.

Rakip Buca, iç sahada ise başarılı bir grafik çiziyor. Evinde 7 maça çıkan ve bu maçların sadece 1’inde mağlup olan sarı-lacivertli takım, diğer 6 karşılaşmadan galibiyetle ayrıldı. Buca ekibinin iç saha galibiyetlerini Karacabey Belediyespor (1-0), Nazilli Belediyespor (3-1), Beyoğlu Yeniçarşıspor (2-0), Bursaspor (3-0), Serik Belediyespor (2-0), Kırklarelispor’a (2-0) karşı elde etti.

SPOR SERVİSİ

Şampiyon takım son haftaya kaldı... Ya Esenler Erokspor, ya da Vanspor Şampiyon takım son haftaya kaldı... Ya Esenler Erokspor, ya da Vanspor

Editör: Hüseyin EKİNCİ