Zonguldakspor’un 2007-2008 sezonunda Haydar Özdemir’in 6’ncı saniye golüyle kırdığı “en erken gol” rekoru Eskişehirspor’a geçti. Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Eskişehirspor, bu katagorideki gol rekorunu, önceki gün Başkent’te 3’üncü saniyede gol atan Trabzonlu Barış Memiş’le kırdı.

REKOR ZONGULDAKSPORLU HAYDAR ÖZDEMİR’E AİTTİ

Zonguldakspor, 3. Ligde mücadele ettiği 2007-2008 sezonunda, Kocaeli deplasmanında Körfez Belediyespor’la oynadığı maçta, Haydar Özdemir’in 6’ncı saniyede kaydettiği golle Türkiye liglerinin en erken golünü atarak ilginç bir rekora imza atmıştı.

İzmit Alparslan Türkeş Stadı’nda, 10 Nisan 2008 tarihinde Körfez Belediyespor-Zonguldakspor arasında oynanan maçta, başlama vuruşunu Ümit Ozan Kazmaz-Mustafa Öztürk ikilisiyle yapan konuk Zonguldakspor’da, orta yuvarlakta topu alan Kaan Demircan’un uzun ara pasıyla savunmanın arkasına sarkan Haydar Özdemir, yerde seken topu kaleci Ekrem Kerem Türker’in önde olduğu görür görmez aşırtma vuruşla ağlara gönderdi. 6 saniye içinde gerçekleşen bu gol, “Türk futbol tarihinin en erken golü” olarak kayıtlara geçti.

REKOR BARIŞ MEMİŞ’E GEÇTİ

Aradan geçen 15 yıllık süreçte kırılamayan en erken gol rekorunu, 20 Aralık Çarşamba günü Eskişehirspor’un Trabzonlu futbolcusu Barış Memiş kırdı.

Bölgesel Amatör Lig 6’ncı grupta şampiyonluk mücadelesi veren lider Eskişehirspor’da 80 numaralı formayı giyen 33 yaşındaki futbolcu, 1926 Polatlı Belediyespor’la Polatlı İlçe Stadı’nda oynanan 10’uncu hafta maçında, hakemin başlama düğünü çalmasıyla birlikte santra noktasında buluştuğu topu, kaleci Efe Ertürk Türker’i önde olduğunu görünce direkt kaleye gönderdi. Kaleci Türker’in müdahale edemediği top, filelerle buluştu.

3’üncü saniyede atılan bu gol, sadece Türkiye’de değil, Dünya futbol liglerinde en erken gol olarak değer buldu. Ayrıca Barış Memiş de en erken gol atan futbolcu rekorunun yeni sahibi oldu.

SPOR SERVİSİ

Karadeniz bölgesinin kadın basketbolundaki tek takımı Zonguldakspor, Süper Lig için destek bekliyor Karadeniz bölgesinin kadın basketbolundaki tek takımı Zonguldakspor, Süper Lig için destek bekliyor

Editör: Hüseyin EKİNCİ