Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’nde 12’nci haftada yükseldiği liderliği 25’inci haftaya taşıyan Zonguldakspor Basket 67, hedeflediği şampiyonluk yolunda artık son düzlüğe girdi. Potanın Elmasları kalan 5 maçın 4’ünü kazanması halinde 2023-2024 sezonu şampiyonu olarak direkt ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ne yükselecek.

22 Eylül 2023 tarihinde 16 takımın katılımıyla başlayan Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’nde 25’inci hafta geride kaldı. Barış Güney’in baş antrenörlüğünde üst düzey tecrübeye sahip oyunculardan oluşan Zonguldakspor Basket 67, şampiyonluk hedeflediği ligde, oynadığı 25 maçın 23’ünü galibiyetle noktaladı. Potanın Elmasları’nın biri ilk yarıda Bodrum Basketbol, diğeri ikinci yarıda Fenerbahçe olmak üzere sadece 2 yenilgisi var.

23 maçlık galibiyet serisiyle 12’nci haftadan bu yana ligi lider unvanla forse eden Zonguldakspor Basket 67, 26’ncı haftaya 48 puanla girdi. Kırmızı-Lacivertli temsilcimizin peşine 46’şar puanla Bodrum Basketbol ile Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor geliyor.

25’inci haftada Botaş Gelişim’i 56-53 yenen, bu sırada 3’üncü sıradaki Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor’un lig ikincisi Bodrum Basketbol’u 72-67 mağlup etmesi, Zonguldakspor Basket 67’ye avantajlı bir hafta yaşattı.

Potanın Elmasları, bu skorların ardından kalan 5 haftalık periyotta bir mağlubiyet hakkı daha kazandı. Haliyle Barış Güney ve öğrencilerine, şampiyonluk için 5 maçın 4’ünü kazanmak yetecek.

5 MAÇIN 3’Ü DEPLASMAN, 2’Sİ İÇ SAHADA

Zirvenin 1 numaralı takımı, kalan 5 maçın 2’sini evinde oynayacak. Lideri diğer takımlardan farklı kılan özelliklerden biri de evinde hiç yenilgi almaması.

Sezon başından bu yana Site Spor Salonu’nda 13 maç oynayan Kırmızı-Lacivertli temsilcimiz, müthiş taraftarının desteğiyle bu maçların tamamını galibiyetle noktaladı. Zonguldakspor Basket 67 iç sahadaki tüm maçlarda 2000 seyirci ortalamasının altına hiç düşmedi. Özellikle 23’üncü haftada Bodrum Basketbol’la oynanan karşılaşmayı izleyen 3000 kişiyle seyirci rekoru kırılmış, hatta maça sonradan gelenler yer bulamadıkları için geri dönmek zorunda kalmıştı.

Keza bu hafta oynanan Botaş Gelişim maçında da Kırmızı-Lacivertli takımı 2500 dolayınca seyirci destekledi. Taraftar potansiyeli çok yüksek olan Zonguldakspor Basket 67, bırakın 1. Lig takımlarını Kadınlar Süper Ligi'nde mücadele eden takımları bile geride bıraktı.

Şampiyonluğa giden yolda taraftarıyla bütünleşip tek yumruk olan Zonguldakspor Basket 67, kalan haftalarda iç sahada Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor ve ÇBK Gelişim’le karşılaşacak. Liderin hınca hınç dolu tribünler önünde bu maçları kaybetmesine ihtimal verilmiyor.

Zonguldak ekibi, deplasman maçlarında ise 26’ncı haftada Tekirdağ Çerkezköy Belediyesi, 28’inci haftada Urla Belediyesi ve 30’uncu aynı zamanda son haftada TourısmxBoğaziçi Basketbol’la karşılaşacak.

Bu maçların 4’ünün kazanılması halinde Zonguldak ekibi, 2023-2024 sezonu şampiyonu olarak 2024-2025 ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde mücadele etmeye hak kazanacak.

Zonguldak Kömürspor’u yakından ilgilendiriyor... Ankaraspor-Nazilli maçı canlı yayınlanacak Zonguldak Kömürspor’u yakından ilgilendiriyor... Ankaraspor-Nazilli maçı canlı yayınlanacak

Zonguldakspor Basket 67’nin kalan son 5 maç takvimi şöyle:

26. HAFTA: Çerkezköy Belediyesi (D) (Tekirdağ)

27. HAFTA: Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor (E) (Zonguldak)

28. HAFTA: Urla Belediyesi (D) (İzmir)

29. HAFTA: ÇBK Gelişim (E) (Zonguldak)

30. HAFTA: TourısmxBoğaziçi Basketbol (D) (İstanbul)

SPOR SERVİSİ

pan-1

Editör: Hüseyin EKİNCİ