Zonguldak’ta uzun yıllar boyunca Fevzipaşa caddesindeki işyerinde ticaret yapan Orhan Karahan geçtiğimiz yıllarda ticari yaşamını sonlandırmaya karar verdi ve bunu gerçekleştirdikten sonra da kendini dünyayı gezmeye adadı.
Birçok ülkeyi gezen ancak Asya ülkelerindeki cazibeyi hiçbir yerde bulamadığını belirten Orhan Karahan’ın bu kıtada gezip görmediği bir tek Moğolistan kalmıştı, bu hayalini de gerçekleştirdi ve geçtiğimiz haftalarda bu ülkeye doğru yola çıktı.
Moğolistan’ın çeşitli kentlerini gezip dolaşan, bozkırlara bile giderek buradaki geleneksel çadır yaşamını inceleyen Orhan Karahan’a Moğollar da büyük ilgi gösterdi ve gezilerinde kendisine rehberlik ederek ülkelerinin dünya çapında tanınmasına da aracılık etmiş oldular.
Orhan Karahan Şafak Haber’e yaptığı açıklamada dünya ülkeleri gezi anılarını bir kitapta toplamayı düşündüğünü de söyledi.




