Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yayınlarında yer alman yöresel yemeklerden biri de Höttürme.

Zonguldak köylerinde sık pişirilen çorbalardan biri olan höttürme;  su, un, yumurta ve tuz gibi malzemelerden hazırlanan leziz başlangıç yemeğinin özellikle kış aylarında sıklıkla hazırlandığı biliniyor.

Gereken malzemeler

Hamuru İçin;

2 su bardağı un

1 çay kaşığı tuz

2 adet yumurta

Sürücülerin dikkatsizliği kazaya davetiye çıkartıyor Sürücülerin dikkatsizliği kazaya davetiye çıkartıyor

Alabildiğince su (boza kıvamında suluca bir hamur olacak)

Çorba suyu İçin;

1 çay kaşığı tuz

5-6 su bardağı su

Üzerinin sosu için;

2-3 yemek kaşığı tereyağı

Yarım su bardağı dövülmüş fındık

Yapılışı

Bir tencereye 5-6 su bardağı su ve tuz atıp kaynamaya bırakıyoruz. Diğer tarafta hamur için derin bir kaba; un, yumurta, tuz ve biraz da su koyup karıştırıyoruz. Hamurumuzun boza kıvamında, suluca ve akıcı bir hamur olması gerekmektedir.

Kaşıkla veya tahta bir kepçeyle karıştırarak hamuru iyice kıvamlı hale getiriyoruz. Şimdi de hazırlamış olduğumuz bu hamurdan bir tatlı kaşığı veya yemek kaşığının ucu ile alıp, kaynayan suyun içine atıyoruz. Hamur bitene kadar bu işlemi devam ettiriyoruz. Daha sonra hamurları pişmeye bırakıyoruz. Hamurlarımız mantı kıvamında, 10-12 dakika kadar pişecek. Bu mantıya höttürme denilmektedir.

Höttürmeleri bir kevgirde süzüyoruz. Sonra bir tavada tereyağını eritiyoruz. Höttürmeleri bir servis tabağına alıyoruz. Üzerine eritilip, yakılmış tereyağını döküyoruz. Üzerine de bol miktarda dövülmüş fındık ekliyoruz.

(Kaynak: Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Web Sitesi) (Haber: Fadime Yılmaz Elma)

WhatsApp-Image-2023-06-01-at-11.42.35

Editör: Murat Barutçu