TÜİK Zonguldak Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre yoğun kent, orta yoğun kent ve kır ayrımında oluşturulan bu yeni sınıflamaya göre; Türkiye’de nüfusun %67,9’unun yoğun kent olarak sınıflandırılan yerlerde yaşadığı, nüfusun %14,8’inin orta yoğun kent olarak sınıflandırılan yerlerde yaşadığı, nüfusun %17,3’ünün ise kır olarak sınıflandırılan yerlerde yaşadığı görüldü. Buna göre; ülkemiz toplam yüzölçümünün sadece %1,6'sını oluşturan yoğun kent olarak sınıflandırılan yerleşim yerlerinde 31 Aralık 2022 tarihi itibarıyla 57 milyon 934 bin 583 kişi yaşamaktadır.

Engelleri Aşan Rüya: 23 Nisan coşkusunu sahneye taşıdılar Engelleri Aşan Rüya: 23 Nisan coşkusunu sahneye taşıdılar

Zonguldak’ta nüfusun %43,6’sının yoğun kent olarak sınıflandırılan yerlerde yaşadığı, nüfusun %23,2’sinin orta yoğun kent olarak sınıflandırılan yerlerde yaşadığı, nüfusun %33,2’sinin ise kır olarak sınıflandırılan yerlerde yaşadığı görüldü.

Karabük’te ise nüfusun %66,1’inin yoğun kent olarak sınıflandırılan yerlerde yaşadığı, nüfusun %11,2’sinin orta yoğun kent olarak sınıflandırılan yerlerde yaşadığı, nüfusun %22,7’sinin ise kır olarak sınıflandırılan yerlerde yaşadığı görüldü.

Bartın’da da nüfusun %38,3’ünün yoğun kent olarak sınıflandırılan yerlerde yaşadığı, nüfusun %7,5’inin orta yoğun kent olarak sınıflandırılan yerlerde yaşadığı, nüfusun %54,2’sinin ise kır olarak sınıflandırılan yerlerde yaşadığı görüldü. (Haber merkezi)

Tepki çeken seçim vaadi: 19. 80 TL’den 1 TL ye Tepki çeken seçim vaadi: 19. 80 TL’den 1 TL ye

Alaplı'daki porsuk ağacına gal arısı tehdidi Alaplı'daki porsuk ağacına gal arısı tehdidi

Madenciler, sendika yöneticilerini alkışlarla karşıladı Madenciler, sendika yöneticilerini alkışlarla karşıladı

Editör: Murat Barutçu