Zonguldak’ta yaşayan A.K., kocası E.T.’nin şişmanlığıyla alay ettiğini öne sürdü. Dosyayı inceleyen Yargıtay, kararı bozarak erkeğin ağır kusurlu olduğuna ve nafaka ödemesine karar verdi.

Mahkeme çifti eşit kusurlu buldu. Dosyayı inceleyen Yargıtay, kararı bozarak erkeğin ağır kusurlu olduğuna ve nafaka ödemesine karar verdi.

İntihara teşebbüs ihbarı ekipleri harekete geçirdi İntihara teşebbüs ihbarı ekipleri harekete geçirdi

A.K., kocası E.T.'nin kendisine 'oğlum', 'popon sepet gibi' diyerek şişmanlığıyla alay ettiğini iddia etti.E.T. iddiaları reddetse de mahkeme A.K. ve E.T.'nin eşit kusurlu olduğuna hükmederek, A.K.'nin tedbir ve yoksulluk nafakası talebini reddetti.

Temyize giden dosyayı inceleyen Yargıtay 2. Hukuk Dairesi heyeti, ilk derece mahkemesinin verdiği kararı bozarak erkeğin ağır kusurlu olduğuna, kadın yararına tedbir ve yoksulluk nafakasına hükmedilmesi gerektiğine karar verdi.

Yargıtay'ın kararında, boşanmaya sebep olan olayların erkeğin ağır kusuruyla gerçekleştiği vurgulandı. Bu tür olaylar yüzünden kadının en azından eşinin maddi desteğini yitirdiği ve kişilik haklarına saldırı niteliği taşıdığı ifade edildi. Bu nedenle kadın yararına maddi ve manevi tazminatın uygun miktarda ödenmesi gerektiği belirtildi. Yargıtay, ilk derece mahkemesinin kararını bozarak erkeğin ağır kusurlu olduğuna ve kadın yararına tedbir ve yoksulluk nafakası ödenmesi gerektiğine hükmetti.

Daire heyeti, ilk derece mahkemesinin verdiği hükümlerin bozulmasına karar verdi.

Nisan ayında gündeme gelen olay, avukatların yer aldığı bir sosyal medya hesabında örnek niteliğinde ve bilgilendirme amaçlı paylaşıldı.

Paylaşımda, “Zonguldak’ta yaşayan A.K., kocası E.T.’nin şişmanlığıyla alay ettiğini öne sürdü. Dosyayı inceleyen Yargıtay, kararı bozarak erkeğin ağır kusurlu olduğuna ve nafaka ödemesine karar verdi.” İfadelerine yer verildi.

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Yavuzyılmaz: Fevkani raporu adrese teslim olarak hazırlandı Yavuzyılmaz: Fevkani raporu adrese teslim olarak hazırlandı

Gizem öldürüldü mü? Suç dosyası kabarık! Fuhuş, tehdit, şantaj… Gizem öldürüldü mü? Suç dosyası kabarık! Fuhuş, tehdit, şantaj…

Cansız bedeni kıyıya vurdu Cansız bedeni kıyıya vurdu

Genç kadın balkondan düştü! Genç kadın balkondan düştü!

Kayınova: Maaş ödemekte zorlanıyor musunuz? Kayınova: Maaş ödemekte zorlanıyor musunuz?

Felaketin 24. Yılı Felaketin 24. Yılı

 

Editör: Murat Barutçu