Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Muammer Avcı gazetecilere yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı kapsamında şehirde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi..

Avcı, Filyos Vadi Projesi içerisinde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından Zonguldak’ın ilk tematik lisesinin kurulacağı müjdesini verdi. Ak Parti İl Başkanı Avcı ayrıca okulu bitiren öğrencilerin iş garantilerinin olduğunu da söyledi. Avcı şu bilgileri verdi:

“Filyos Vadi Projemizin içinde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın bizzat üstlendiği 16 derslikli Zonguldak'ın ilk tematik listesini kuruyoruz. İnşallah çok yakın bir zamanda bunun da müjdesini halkımızda paylaşmış olacağız. Bu tematik lisede doğalgaz veya doğalgazın alt dalları ile alakalı muazzam bir yapı söz konusu olacak. Burada yine Türkiye petrolleri anonim ortaklığının ihtiyaçlarına göre doğalgaz ve iklimlendirme ile alakalı gazaltı, ga üstü gibi ve kaynakçılık ile ilgili sertifika verilecek. Bunun en güzel yanı okulu bitirdikten sonra iş garantili bir yapı olmuş oluyor.

Bunun yanında Çaycuma ile alakalı özellikle şehit Sacit Olcay Kabaklıoglu Anadolu Meslek ve Teknik Lisemizde çok ilginç ve Zonguldak’ımızın da hoşuna gidecek çok güzel şeyler oluyor. 150 tane öğrencimiz var. Burada seracılık yapılıyor. Seralarda salatalık, biber, brokoli gibi ürünler yetişiyor. Bunun yanında açık arazi ile alakalı da buğday ve mısır anlamında öğrencilerimiz kendileri bir sistem kurmuş durumda öğrencilerimiz kendi sigortalarını ödeyip o liseyi de yaşatacak bir duruma geldi. Bu da ilimiz adına çok sevindirici bir konu.

250 OKUL YENİLENDİ

Bu kadar kısa bir zamanda Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir yenilenme süreci yaşıyoruz. Şuanda Zonguldak'ta 397 adet okul bulunmakta. Bunun 250 tanesi bugün itibarıyla onarım ve yenilenme ile ilgili bütün çalışmalar yapılmış durumda. Bunun dışında 46 okulumuzun doğalgaz dönüşümünü gerçekleştirdik.

(ŞAFAK)

Editör: Haber Merkezi