Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 17 yaşındaki engelli M.A.’nın tecavüz sonucu hamile bırakılmasının ardından yapılan DNA testinde baba, köy muhtarı O.A. çıktı.  Olayın duyulmasının ardından Zonguldak bir kez daha utanç verici bir haberle sosyal medya gündeminden yer aldı. Yapılan yorumlarda binlerce vatandaşın olaya tepkili olduğu görüldü.

Olay; Haziran ayında ilçeye bağlı Yeniköy köyünde meydana geldi.  17 yaşındaki engelli birey M.A. Rahatsızlanarak hastaneye gitti. Özel bir hastanede yapılan tetkiklerin ardından genç kızın hamile olduğu ortaya çıktı.

Uzman Psikolog eşliğide ifadesi alınan M.A., köyde olduğu dönemde G.A. isimli şahsın kendisine saldırdığını belirtti. G.A. daha sonra gözaltına alındı.

Adliyeye sevk edilen M.A. Savcılık ifadesinde G.A.’nın dışında köy muhtarı O.A.’nın da kendisi ile ilişkiye girmek istediğini söyledi. Bu ifadenin ardından O.A.’da gözatına alındı. Şahıslar alınan ifadelerin ardından serbest bırakıldılar.

Geçen süre içerisinde M.A.’nın çocuğu dünyaya geldi. Bebekten alınan DNA örneği köy muhtarı O.A. ile eşleşince köy muhtarı O.A. yeniden göz altına alındı.

Yeniköy muhtarı O.A. Jandarma karakolunda tamamlanan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadesinin ardından mahkemeye sevk edilen muhtar O.A. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Beycuma Cezaevine gönderildi.

ELEŞTİRİ YAĞMURUNA TUTULDU

Haberin dün akşam saatlerinde gündeme bomba gibi düşmesinin ardından, yapılan yorumların ve tepkilerin ardı arkası kesilmedi. Kamuoyu, zihinsel engelli M.A.’ya tecavüz eden 42 yaşındaki köy muhtarının en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ettiler. Öte yandan haber ulusal medya sitelerinde de yer aldı.

Zonguldak’ta sır dolu kaza! Hastanede hayatını kaybetti! Zonguldak’ta sır dolu kaza! Hastanede hayatını kaybetti!

Yapılan bazı yorumlar şu şekilde:

“Bu yav.. kısırlaştırılsın.”

“Bu Zonguldak'ta neler oluyor: bir kadın annesini ve annanesini vahşice katleder, bir baba öz kızına tecavüz eder, muhtar zihinsel engelli bir kızcağıza tecavüz edip hamile bırakır...”

“Zihinsel engelli kızlar köylerde ve hatta şehirlerde kolay tecavüz objesi olarak görülüyor bu ülkede”

“Allah o muhtarı kızın sorumsuz ailesini kahretsin. Aklım almıyor ya! Engelli çocuğa tecavüz eden sapıkla yalnız bırakmanıza mı kızayım? O.Ç muhtarın kim bilir kaç defa istismar ettiğine mi? Hamile kalmasa kimsenin duymayacak! Şimdi kıza bebeğe ne olacak?”

“Bu memlekette idam gelmedikçe aynı boku yiyenlerin sayısı azalmaz engelli çocuğa tecavüz etmiş tüysüz yetimden alınan parayla hapiste ekmek elden su gölden var mı böyle bir şey yaaa”

“Biri bu Zonguldak’ın nereye doğru gittiğini açıklasın! Neden sürekli kötü haberler Zonguldak’tan çıkıyor?”

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Öğrencilerden yardım çağrısı! Öğrencilerden yardım çağrısı!

Zonguldak böyle ahlaksızlık görmedi! Muhtar engelli kıza tecavüz etti! Zonguldak böyle ahlaksızlık görmedi! Muhtar engelli kıza tecavüz etti!

Zonguldak'tan yeni bir star mı doğuyor? Ünlü ses eğitmeni onun için geldi... Zonguldak'tan yeni bir star mı doğuyor? Ünlü ses eğitmeni onun için geldi...

Pazarcı kadın kayboldu! Her yerde aranıyor! Pazarcı kadın kayboldu! Her yerde aranıyor!

İşsiz oğlundan bıktı, bisiklet sürerken öldürdü! İşsiz oğlundan bıktı, bisiklet sürerken öldürdü!

Editör: Murat Barutçu