Sosyete pazarı doldu taştı, Acılık'ta insan seli Sosyete pazarı doldu taştı, Acılık'ta insan seli

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a yönelik sorularına gelen yanıtların, yemek ve asansör sorununun çözülemeyeceğini ortaya koyduğunu ifade etti.
CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, 3 Kasım’da TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a yönelik sorularına gelen yanıtların, yemek ve asansör sorununun çözülemeyeceğini ortaya koyduğunu ifade etti. Aygun, “Meclis’te ciğer partisi verip, çocuklarımızın bozuk tavukla zehirlenmesine seyirci kalamazlar. Gençlerimiz en kaliteli yemeği hak ediyor.” diye tepki gösterdi.
Aygun, Tekirdağ’da zehirlenme olayına sebep olan şirketlerin ad değiştirerek tekrar tekrar yurt yemek ihalelerini aldıklarını vurgulayarak, “Mimlenmiş insanları ihalelere alıyorlar. Abisi mimleniyor, kardeşi şirket kuruyor. Aynı kişiler aynı ihaleleri alıyor.” diye tepki gösterdi.
Son üç günde Zonguldak'ın Alaplı İlçesi'nde, Konya'nın Seydişehir KYK yurdunda ve Yalova Çınarcık KYK yurdunda kalan öğrencilerin yedikleri yemekten zehirlenerek hastaneye kaldırıldığını belirten Aygun, "Son üç günde üç yurtta 100'e yakın öğrenci zehirlendi. Bu iktidar ders almıyor. Yandaş ve hijyen kurallara dikkat etmeyen firmalara verilen ihaleler, çocuklarımızın can güvenliğini tehlikeye atıyor. Asansörler düşüyor. Asansör denetimleri de yetkin firmalara verilmediği için sorun çözülmüyor." dedi.
Aygun, Bakan Osman Aşkın Bak’ın verdiği yanıtta, “Türk Gıda Kodeksi Kriterlerine uygun gıda sundukları ve lokanta-kantin işletici seçimlerini adil ve tarafsız şekilde yaptıkları” savunmasında bulunduğunu belirterek, “Sonuçlar tam aksini gönderiyor. Liyakata uygun yöneticiler seçilemediği, kantin-yemekhane ihaleleri adil ve dürüst insanlara verilmediği sürece çocuklarımızın can güvenliği tehlikededir. İktidarı buradan uyarıyorum. Bu sorunu çözmezseniz, gençlerimizin vebali iki tarafta da yakanızda olacak. Elbet hesap vereceksiniz. Bunların hesabını soracağız.” dedi.
Pek çok gıda mühendisinin işsiz olduğuna işaret eden Aygun, “Gıda mühendislerimiz KPSS’de yüksek puan almasına karşın atanmazken, çocuklarımız göz göre göre zehirleniyor.” diye tepki gösterdi. Aygun, “Abisi yerine kardeşi şirket kurup ihaleye giriyor, yine aynı isimler almış oluyor.” diye konuştu. 
Haber Merkezi

Sevgilisiyle tartışan kadın balkondan düştü! Sevgilisiyle tartışan kadın balkondan düştü!

Kocasının geçirdiği sinir krizinden korkan kadın balkondan atladı! Kocasının geçirdiği sinir krizinden korkan kadın balkondan atladı!

Gebelikte ilk 3 ay: Beslenme hatası, bebeği basıl etkiler? Gebelikte ilk 3 ay: Beslenme hatası, bebeği basıl etkiler?

Hırsızlar dehşet saçtı! Hırsızlar dehşet saçtı!

Toplu taşımada uyuşturucu hazırladılar! Toplu taşımada uyuşturucu hazırladılar!

Uyuşturucuyla ve ruhsatsız tabancayla yakalanan şahıslar gözaltına alındı Uyuşturucuyla ve ruhsatsız tabancayla yakalanan şahıslar gözaltına alındı

Kastamonu'da hafif ticari araç takla attı! Kastamonu'da hafif ticari araç takla attı!

Çete üyelerine karşı büyük hamle: Kastamonu'da 68 tutuklama! Çete üyelerine karşı büyük hamle: Kastamonu'da 68 tutuklama!

Motosikletli kuryenin başına gelenler film sahnelerini aratmadı! Motosikletli kuryenin başına gelenler film sahnelerini aratmadı!

Eğlence mekanına kanlı saldırı! Eğlence mekanına kanlı saldırı!

Bembeyaz yaylalarda adrenalin rüzgarı: KARDOFF'un Karabük macerası Bembeyaz yaylalarda adrenalin rüzgarı: KARDOFF'un Karabük macerası

Güneşin sıcaklığı 1 derece, manzara sonsuz güzellikte Güneşin sıcaklığı 1 derece, manzara sonsuz güzellikte

Belediyenin süpürge arabası gelin arabası oldu Belediyenin süpürge arabası gelin arabası oldu

Hız yapıp makas attı, paylaşımıyla pes dedirtti! Hız yapıp makas attı, paylaşımıyla pes dedirtti!

Kestanede rekolte düşük, fiyatlarsa şaşırtıcı Kestanede rekolte düşük, fiyatlarsa şaşırtıcı

Pikap ile motosiklet çarpıştı! Pikap ile motosiklet çarpıştı!

BARÜ'de enerji verimliliği: ISO 50001 ile geleceğe adım adım BARÜ'de enerji verimliliği: ISO 50001 ile geleceğe adım adım

Dağ çileğiyle cilt siğilleri son buluyor Dağ çileğiyle cilt siğilleri son buluyor

Dağ çileğiyle cilt siğilleri son buluyor Dağ çileğiyle cilt siğilleri son buluyor

Patronunu vurdu, başında ölmesini bekledi! Patronunu vurdu, başında ölmesini bekledi!

Çatı yapan işçi 9. kattan aşağı düştü! Çatı yapan işçi 9. kattan aşağı düştü!

Yolun karşısına geçerken hayatını kaybetti! Yolun karşısına geçerken hayatını kaybetti!

Kemal Kılıçdaroğlu’nun hapsi istendi! Kemal Kılıçdaroğlu’nun hapsi istendi!

Kötü yemekler listesindeydi! 2 saatte 4 bin kase tüketildi! Kötü yemekler listesindeydi! 2 saatte 4 bin kase tüketildi!

Kapı açılmayınca yakınları acı gerçekle karşılaştı! Kapı açılmayınca yakınları acı gerçekle karşılaştı!

Editör: Virda Şahin