Motokurye ile uyuşturucu siparişi! Motokurye ile uyuşturucu siparişi!

Çevrim İçi Çocuk Müstehcenliği İle Mücadele Kapsamında İstanbul Merkezli 48 İlde Eş Zamanlı operasyonlar düzenlendi. Bu kapsamda 50 şüpheli yakalandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda, çevrim içi çocuk müstehcenliği ve tacizi ile mücadele kapsamında büyük bir başarı elde edildi. Bu operasyonlarda toplam 50 şüpheli yakalandı.

48 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Operasyonlar, çocuklara ait müstehcen ürünlerin ülkeye sokulması, çoğaltılması, satılması, depolanması, bulundurulması ve kullanılmasını önlemek amacıyla gerçekleştirildi. Operasyonlar İstanbul merkezli olup Adana, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bingöl, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Ordu, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Van ve Zonguldak olmak üzere 48 ilde eş zamanlı olarak düzenlendi.

PARA KARŞILIĞINDA SATIYORLARDI

Operasyonlar sırasında, şüphelilerin Telegram isimli mesajlaşma uygulaması üzerinden çocukların müstehcen görüntülerini para karşılığında sattıkları ve çeşitli ödeme kanalları ile ödemelerin gerçekleştirildiği tespit edildi. Operasyon sonucunda 50 şüpheli yakalanırken, tabanca ve çok sayıda dijital materyal de ele geçirildi.

Bu başarılı operasyonlar, çocukları koruma konusundaki hassasiyetimizin bir göstergesi olarak önem taşıyor. (Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu