Kuruluşunun ilk yılında katıldığı Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi’nde şampiyon olarak 1. Lige yükselen Zonguldak Spor Basket 67’nin 2023-2024 sezonu rakipleri belli oldu. 29 Eylül ya da 7 Ekim tarihinde başlaması ön görülen ligde, 13 ilden toplam 16 takım mücadele edecek. Rakipler arasında Türkiye ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin güçlü ekipleri Fenerbahçe Alagöz Holding, Botaş ve Emlak Konut’un rezerv takımları da yer alıyor.

16 takımdan oluşan Kadınlar Basketbol 1. Ligi heyecanını yeni sezonda 13 farklı il yaşayacak. İstanbul yeni sezonda yine 3 takımla temsil edilecek. Elazığ’ın 2 takımla katılım sağlayacağı ligin geri kalan takımları Zonguldak, Hatay, Rize, Tekirdağ, İzmir, Yalova, Manisa, Antalya, Kırklareli, Balıkesir ve Adana’dan.

SÜPER LİG EKİPLERİNİN PİLOT TAKIMLARI VAR

İllerin yanı sıra ligi oluşturan takımlar da belli oldu. 16 takımdan 12’sini geçen sezon ki mevcut takımlardan Fenerbahçe Gelişim (İstanbul), Botaş Gelişim (Adana), Ferhatoğlu Edremit Belediye Gürespor (Balıkesir), Kırklareli BK, Elazığ İl Özel İdare, Boğaziçi Basketbol (İstanbul), Antalya Güneşi, Karabulut Elazığ Basketbol, Turgutlu Belediyespor (Manisa), Emlak Konut Gelişim (İstanbul), HDI Sigorta Yalova VIP, İzmir Urla Belediyesi Gençlik ve Spor oluşturuyor.

Birinci Amatör Küme Play-Off finaline üst düzey hakem! 2. Lig’den geliyor! Birinci Amatör Küme Play-Off finaline üst düzey hakem! 2. Lig’den geliyor!

Geri kalan 4 takımdan 2’si Süper Ligden düşerken, 2’si de Bölgesel Basketbol Ligi’nden yükseldi.

Rize Belediyesi ile Tufan Metalurji Hatay BŞB Süper Ligden düşen iki takım oldu, Tekirdağ Çerkezköy Belediyesi ile Zonguldak Spor Basketbol 67 Bölgesel Basketbol Ligi’nde terfi yaşadı.

Söz konusu takımlardan Fenerbahçe Gelişim, Botaş Gelişim ve Emlak Konut, Türkiye ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde sezonu 2, 4 ve 5’inci sırada bitiren Fenerbahçe Alagöz Holding, Botaş ve Emlak Konut’un rezerv bir diğer tabirle pilot takımlarını oluşturuyor. Bu takımların Zonguldak'a gelip Site Spor Salonu'nda parkeye çıkacak olması, basketbol severler arasında şimdiden büyük bir heyecan oluşturdu.

2023-2024 SEZONU 

KADINLAR BASKETBOL 1. LİGİ

Zonguldak Spor Basket 67

Fenerbahçe Gelişim (İstanbul)

Botaş Gelişim (Adana)

Ferhatoğlu Edremit Belediye Gürespor (Balıkesir)

Kırklareli BK

Elazığ İl Özel İdare

Boğaziçi Basketbol (İstanbul)

Antalya Güneşi

Karabulut Elazığ Basketbol

Turgutlu Belediyespor (Manisa)

Emlak Konut Gelişim (İstanbul)

HDI Sigorta Yalova VIP

İzmir Urla Belediyesi Gençlik ve Spor

Tekirdağ Çerkezköy Belediyesi

Rize Belediyesi

Tufan Metalurji Hatay BŞB

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ