Gazeteci Turan Bozkurt'un sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım büyük bir tepki topladı. Zonguldak Belediyesi'ne yönelik yapılan eleştirilere karşılık, bir kullanıcıdan gelen "Ereğli'yi neden yazmıyorsun?" sorusu dikkat çekti.

Zonguldak’ta otomobil kadın yayaya çarptı Zonguldak’ta otomobil kadın yayaya çarptı

Zonguldak'ta geçtiğimiz hafta sonu meydana gelen fırtına ve şiddetli yağışlar, birçok yapıda ciddi hasara neden oldu. Özellikle TOKİ tarafından yapılan Zonguldak sahilinin durumu eleştirilerin odağına oturdu. Fırtınanın etkisiyle zarar gören ve kullanılamaz hale gelen Valilik binası altındaki sahil şeridi, "Biz söylemiştik" ifadesiyle yoğun bir şekilde eleştirildi. Ancak, fırtınanın şiddetinin öngörülemeyen bir durum olduğunu düşünen bazı vatandaşlar ise bu durumu normal karşıladı.

Gazeteci Turan Bozkurt, Zonguldak sahilindeki durumu eleştiren bir paylaşım yaparak, "Zonguldak Belediyesi 40 milyon TL'yi harcarken denizden gelebilecek tehditleri sıfır kabul etmiş. Son fırtınada proje ahşap yığınına dönmüş. Hesabı sorulacak mı? Tabii ki hayır" ifadelerini kullandı.

Bozkurt’un bu paylaşımına ise gelen yorumlar şu şekilde oldu:

“Zonguldak öyle de Kdz Ereğli ye niçin dokunmadiniz. Bir değil iki değil bu sahili gördünüz mü, yoksa Akp olduğu için mi Zonguldak diye yayınlıyorsunuz.”

“40 milyon harcansa öyle olmazdı, harcandı gösterildiğini ve öyle göstermenin ne kadar kolay kılındığını çağdaş derebeylerimiz her gün gösteriyor, hesâbı görülecek er geç”

“40 milyon ne ki havadan geliyorsa”

“Deniz kendinden aldığınızı elbet geri alır. Dikkat etmek lazım”

“Bu memlekette hiç bir siyasetci yaptıklarının hesabını vermedi ki Verende aklandı. Meclise vekil, belediyeye encümen seciyoruz. Sade seviyoruz.. Selcuk tepeliye katılıyorum Halk kendisinin patron olduğunu anlamadığı sürece bu böyle..”

“Orayı yapan Toki idi, belediye sadece kendine reklam yaptı orası ile, gerçi sonuçta parası hazineden çıktı, senede en az 2 kere fırtına sonrası liman içinde böyle olaylar olurken böylesi bir yatırım yapmak neye göre akıllıca idi orası tartışılmalı bence”

“Bu güne kadar görülmemiş bir afet olmuştur. Yoksa bir şey olmazdı.”

“Akıl yok, bilim yok, ehliyet yok, coğrafya bilgisi yok sadece bir şeyleri var ülkeyi alabildiğine soyup soğana çevirmek”

“Uyardık söyledik anlattık ama dinleyen olmadı. Sonunda olacağı da buydu.” /Haber: Fadime YILMAZ ELMA

WhatsApp-Image-2023-11-22-at-11.19.28

WhatsApp-Image-2023-11-22-at-11.19.28-(1)

Editör: Murat Barutçu