Son günlerde ülke gündeminde sıkça yer alan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sokak hayvanları konusunda “Avrupa modeline geçeceğiz” açıklamalarının ardından HAYTAP Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat’tan önemli bir açıklama geldi. Şenpolat, Habertürk’te konuğu olduğu “Türkiye’nin Nabzı” programında, Tarım ve Orman Bakanlığı ile bir protokol imzaladıklarını, bu protokole göre pilot bölge seçilen Zonguldak, Bartın ve Karabük’te sokak hayvanlarının kısırlaştırılacağını ifade etti. Şenpolat öte yandan, bu süreç için 1 milyon lira bütçe ayrıldığını belirtti.

Konu ile ilgili Şenpolat’ın açıklamaları şu şekilde:

“Biz bugün Ankara’daydık. HAYTAP ve tarım bakanlığı protokol imzalıyor. Önümüzdeki 3 yıl hatta 5 yıl boyunca Batı Karadeniz bölgesini pilot bölge olarak seçtik. Yani Zonguldak, Karabük, Bartın. Biz o bölgeye HAYTAP’ın bütçesinden olmak üzere 1 milyon lira bir bütçe ayırdık. 1 milyon lira bütçeyle oradaki bütün köylere girene kadar kendi veteriner hekimlerimizle beraber kısırlaştırma yapılacak.”

Canlı yayında yapılan açıklamanın ardından konu ile ilgili vatandaşlardan tepki gelmeye devam ediyor.

“MİLLETİN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKA BAKA YALAN SÖYLÜYOR”

Gazipaşa Derneği yardımlara devam ediyor Gazipaşa Derneği yardımlara devam ediyor

Konu ile ilgili gelen bazı tepkiler ise şu şekilde:

“Parçalanan çocuk, yaşlı tüm insanların kanı bunların elinde, milletin gözünün içine baka baka YALAN söylüyor. "Somut" dediği kısırlaştırma 20 yıldır Türkiye'de uygulanıyor Umut Ünlü, Ömer Efe ve binlerce insanı parçalayan köpekler kısırdı !!!

Haytap yöneticisi Senem Acar ‘kısır, tok olsa da saldırgan olacaklar’ diyor hepsi kısırlaştırmanın çözüm olmadığını domuz gibi biliyor. Milyonlarca lira bağış toplayan, dev sponsorlarla başıboş köpek PR'ı yapan Haytap 1 milyon ayırmış o paraya 1000 köpek kısırlaştıramaz. Bu YALAN Makineleri ölümleri kabullenin diyor. Dertleri sorunu zamana yaymak.”

“ECELİYLE ÖLSÜNLER DİYE ÇOCUKLAR PARÇALANIVERİR”

“Ne olacak canım, 3-5 yıl kısırlaştırma YALANINI Karabük, Zonguldak ve Bartın’da deneyiversinler! O itlerin konforu bozulmadan ECELİYLE ölsünler diye çocuklar parçalanıverir, değil mi? İmzalanacak protokolden cumhurbaşkanımızın haberi var mı?”

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Murat Barutçu