Türkiye’nin birçok noktasında çıkan orman yangınlarının ardından Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından uyarı yapıldı. Yapılan uyarıda “Ormanlarımızda yangın tehlikesi gittikçe artıyor!” ifadelerine yer verildi.

Yaz mevsiminin gelmesi ve sıcaklıkların üst seviyelerde ilerlemesinin ardından ülke genelinde orman yangınları görülmeye başlandı. Birçok noktada görülen orman yangınlarının ardından Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü nem ve sıcaklık durumlarına dikkat çekerek, vatandaşları uymaları gereken konula ilgili uyardı.

VATANDAŞLAR UYARILDI

Sadece Zonguldak için değil Türkiye için uyarı: “O hastalık artıyor!” Sadece Zonguldak için değil Türkiye için uyarı: “O hastalık artıyor!”

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Düşük nem, yüksek sıcaklık! Ormanlarımızda yangın tehlikesi gittikçe artıyor! Yangın riski olan alanlarda lütfen, ateş yakma, yangını önle, ormanı koru” ifadelerine yer verildi.

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü’nden önceki gün yapılan açıklamada ise, “Meteorolojik verilere göre sıcaklıkların oldukça yüksek olduğu bu günlerde riski en aza indirmek bizim elimizde. Orman yangınlarına sebep olacak davranışlardan kaçınalım.” İfadelerine yer verilmişti. Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Murat Barutçu