Ulusal basında yer alan “Yeni Serbest Bölgeler” ile ilgili bir haber okuyanları “Zonguldak’ın neden sahibi yok” diye düşündürdü. Habere göre Ticaret Bakanı Ömer Bolat serbest bölgelerin yabancı yatırımları ülkeye çektiğini ve ihracata yönelik önemli bir görevi olduklarını söyledi.

Bakan Bolat ülkede 19 adet serbest bölge bulunduğunu ve yeni dönemde 5 adet serbest bölgeyi de ülke ticaretine kazandıracaklarını açıkladı. Bakan, ekonomide orta vadeli program uygulamaya koyduklarını da sözlerine ekleyerek hizmet ihracatının böylece bu yıl 120 milyar dolara ulaştırmayı hedeflediklerini açıkladı. Bakan Bolat ayrıca serbest bölgelerdeki istihdam olanaklarının da böylece 91 bin kişiye yükseleceğini açıkladı.

Zonguldak ise bilindiği gibi hala kısır döngülerle uğraşıyor. Hala Fevkani Köprü’nün ne zaman yıkılacağını tartışıyor. Tartışanlar ise konuyu sürekli gündemde tutan seçilmişler ve atanmışlar.

Zonguldak limanının bir marina olarak hizmet verebilmesi halinde serbest bölge olarak da hizmet verebileceği bir gerçekken, ayrıca böyle bir durumda binlerce kişiye de istihdam olanağı sağlanacakken, hükümet tarafından alınabilecek böyle bir karar sonrası eğer köprü yıkılırsa limana nasıl ulaşılabileceği merak ediliyor.

Zonguldak’ın AKP’li vekillerinin böyle bir durumdan haberlerinin bile olmadığı, Zonguldak limanının örneğin bir Mersin limanı gibi neden serbest bölge olarak hizmet veremediğini hiç düşünmedikleri da kamuoyunun konuşulan konuları arasında. (Sermet Aksu)

WhatsApp-Image-2023-08-24-at-11.45.22-gigapixel-standard-scale-4_00x

Melih Gökçek’ten Selim Alan’a eleştiri! “Rezalete nasıl sponsor oldunuz!” Melih Gökçek’ten Selim Alan’a eleştiri! “Rezalete nasıl sponsor oldunuz!”

AVM’de kavga yaralılar var! AVM’de kavga yaralılar var!

Kurşun yağdırmıştı! Tutuklandı! Kurşun yağdırmıştı! Tutuklandı!

Bakan Işıkhan’dan açıklama geldi: Asgari ücrete zam var mı? Bakan Işıkhan’dan açıklama geldi: Asgari ücrete zam var mı?

Yarım net yapan aday bile üniversiteli oldu Yarım net yapan aday bile üniversiteli oldu

Editör: Murat Barutçu