2. Lig temsilcisi Zonguldak Kömürspor, yeni sezon kadro yapılanması kapsamında gündeminde yer alan futbolcularla görüşmelere başladı. Görüşmeler AŞ Başkanı Hakan Hürfikir tarafından bizzat yapılıyor.

2015-2016 sezonundan bu yana aralıksız 7 yıldır mücadele ettiği 2. Lig’de 8’inci sezona giren Zonguldak Kömürspor, Ağustos ayı sonunda başlayacak 2023-2024 sezonu için kuracağı kadro üzerinde hiç vakit kaybetmeden çalışmalara start verdi.

Mevcut kadroda yer alan 32 futbolcudan 21’inin sözleşmesinin sona erdiği Zonguldak Kömürspor, yeni futbol sezonu için sil baştan takım kuracak.

Bu sezon takımın yükünü çeken futbolcularla yeniden anlaşma yoluna gidecek olan Zonguldak Kömürspor, eksik mevkileri dışarıdan alacağı oyuncularla takviye edecek.

Ne yaptın Zonguldak! Elmas Serik'te kayıp: 1-0 Ne yaptın Zonguldak! Elmas Serik'te kayıp: 1-0

Kırmızı-Lacivertliler’in dış transfer rotasında, ilk hedefi forvet oyuncusu olacak. Bu mevkide işi sıkı tutan Zonguldak ekibi, “golcü” özelliğe sahip forvetin transferini gerçekleştirmek için kongrenin yapılması beklemeyecek.

SEZONU 2. LİGDE TAMAMLADI

Öte taraftan, görüşmeler gizli yürütüldüğü için ismi şimdilik saklı tutulan forvet transferinin detaylarına ilişkin ŞAFAK Spor önemli bilgiler edindi.

Transfer listesinin ilk sırasında yer alan forvet oyuncusu geride kalan 2022-2023 sezonunda 2. Ligde forma giydi. Kırmızı grupta mücadele eden rakipler arasında yer alan forvet, üstüne üstlük Zonguldak Kömürspor’a karşı hem Zonguldak’ta, hem de dış sahada oynanan her iki maçta forma giydi.

Sezon biter bitmez temasa geçilen forvet oyuncusuyla ilk görüşme telefonla gerçekleşti. Olumlu geçen görüşmeler, önümüzdeki günlerde yüz yüze devam edecek. Mali konularda anlaşılması üzerine listenin ilk sırasında yer alan forvetle 2023-2024 sezonu için masaya oturulup sözleşme imzalanacak.

EMBİYA, DANİEL VE YENİ TRANSFER

Zonguldak Kömürspor yeni forvet transferiyle birlikte hücum bölgesinde forvetleri üçleyecek. Bilindiği üzere Kırmızı-Lacivertli takımın bu sezon gol yükünü çeken ve sözleşmesi 2024 yılına kadar devam eden Embiya Ayyıldız, 2023-2024 sezonunda da önemli gol silahlarından biri olacak. Embiya’nın yanı sıra Ahmet Daniel Akyıldız da bu mevkide alternatifler arasında yer alacak.

Yeni transfer, Embiya ve Daniel’le birlikte gol ortalamasını artıracak olan Zonguldak Kömürspor, böylelikle en önemli mevkideki açığı erkenden kapatmış olacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ