2. Lig temsilcisi Zonguldak Kömürspor AŞ, futbol piyasasında kulüplerin ekstra gelir kaynağı haline gelen “isim sponsorluğu ve forma reklamı” için çalışma başlattı. Otopark dışında sabit geliri olmayan madenci takımı, 2023-2024 sezonu öncesi aradığı isim sponsoru ile forma reklamlarını bulması halinde önemli ölçüde gelir elde edecek.

Emeğin Başkent’i Zonguldak’ın profesyonel futbol ligindeki tek temsilcisi olarak öne çıkan Zonguldak Kömürspor, yıllardır yaşadığı sabit gelir sorununu çözebilmiş değil. 26 Ağustos’ta başlayacak 2023-2024 futbol sezonu öncesi yine mali krizle karşı karşıya kalan kırmızı-lacivertli kulüp, krizin çözülebilmesi için alternatif çözüm yolları arıyor.

Sinan Engin, Zonguldak Kömürspor’un hakkını savunmaya devam ediyor... “Bu işin takipçisiyiz” Sinan Engin, Zonguldak Kömürspor’un hakkını savunmaya devam ediyor... “Bu işin takipçisiyiz”

Her sezon gelir ve gider dengesizliğine bağlı olarak oluşan bütçe açığını kapatmak için para girdisi sağlayacak kaynaklar arayan kulüp, isim sponsoru ile forma ve şort reklam projelerini hayata geçirdi.

İsim sponsorluğu konusunda dev holding, fabrika ve şirketlerden destek bekleyen Zonguldak Kömürspor yönetimi, bu beklentilerin karşılık bulması halinde hiç vakit kaybetmeden 2023-2024 sezonu için protokol imzalama yoluna gidecek. Sponsorluk anlaşmasıyla birlikte Zonguldak Kömürspor, bir sezon boyunca hem Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) nezdinde, hem de spor kamuoyunda söz konusu holding, fabrika ya da şirketin adıyla anılacak. İsim sponsorluğu anlaşması, günümüz futbolunda Süper Lig takımları başta olmak üzere 1. Lig, 2. Lig ve 3. Ligde neredeyse hemen her kulübün uygulamaya koyduğu ana temel yollardan biri.

İsim sponsorluğunun yanı sıra forma, şort ve tozluk reklam projesiyle de gelir kaynaklarını artırmak isteyen 2. Lig temsilcisi, yeni sezonda giyeceği formaların göğüs, kol, sırt kısmına reklam almayı planlıyor. Formanın dışında şort ve tozluklara da reklam alınması düşünülüyor.

Zonguldak ve il dışında faaliyet gösteren büyük çapta şirketlerin reklam konusunda desteğini bekleyen Zonguldak Kömürspor yönetimi, bu sayede kasaya ciddi anlamda para girdisi sağlayacak. Kısa vadede sonuçlandırılması planlanan isim ve forma reklam sponsorlukları, transfer çalışmalarının daha hızlı yürütülmesine büyük katkı sağlayacak.

Tüm bu planlamalar doğrultusunda bütçeyi belirgin hale getirecek sponsorlukların karşılık bulacağı ücretler de belli oldu. Yönetimin ortak kararı doğrultusunda belirlenen ücretler, forma göğüs reklamı 1.5 milyon TL, forma sırt reklamı 500 bin TL, forma kol reklamı 300 bin TL, şort 150 bin TL, tozluk reklamı 100 bin TL şeklinde açıklandı.

REKLAM PANOLARI 50 BİN TL OLARAK SABİTLENDİ

Ayrıca iç saha maçlarının oynandığı Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda saha kenarı ve kale arkasına konulacak reklam panolarının ücretleri de son şeklini aldı. Tabela başına 50 bin TL olarak belirlenen reklam panolarından ciddi manada gelir elde edilmesi bekleniyor.

KOMBİNE KART 1000 TL, VİP KOLTUK 2500 TL

Gelir kapıları arasında yer alan “sezonluk kombine kart ve VİP koltuk ücretleri” 1000 TL ve 2.500 TL olarak sabitlendi. Bu doğrultuda 1000 TL karşılığında alınacak kombine kart ile tüm sezon boyunca Ziraat Türkiye Kupası maçı dahil iç sahadaki tüm maçlara direkt giriş yapılabilecek. 2.500 TL tutarındaki kişiye özel VİP koltuk kartıyla da iç sahadaki tüm maçlar şeref tribününden seyredilecek.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ