2. Lig Kırmızı grupta hiçbir iddiası kalmayan Zonguldak Kömürspor, son iki maçta rakiplerin puantaj cetvelindeki konumları gereği bir ilki yaşayacak.

Temsilcimizin 16 Mayıs Salı ve 20 Mayıs Cumartesi günü oynayacağı 37 ve 38’inci hafta karşılaşmalarında 3 puan mücadelesi vereceği Balıkesirspor ile Pazarspor’un ligden düşmesi kesinleşti.

Küme düşen iki takımla peş peşe karşı karşıya gelecek olan Zonguldak Kömürspor, böylelikle 2015-2016 sezonunda yükseldiği ve aralıksız 7 sezondur mücadele ettiği 2. Ligde bir ilki yaşayacak.

Kırmızı grupta 49 puanla 9’uncu sırada yer alan Zonguldak Kömürspor kalan maçlarda prestij yönünden önem taşıyan maçlar oynayacak. 2. Ligde şuana dek 50 puan barajına hiç ulaşamayan Zonguldak ekibi, her ne kadar iddiası kalmamış olsa bile, en azından 50 puan ve üzerine çıkıp 2. Lig istatistiklerini en yukarı seviyeye çıkarmak istiyor.

Bu hedef doğrultusunda konsantrasyonunu kaybetmeyen üstüne üstlük çalışmalarını tam kadro sürdüren Kırmızı-Lacivertli takım, kalan iki haftada önce Balıkesirspor, ardından da Pazarspor’la karşılaşacak.

Balıkesirspor’la 16 Mayıs Salı günü deplasmanda karşı karşıya gelecek Zonguldak ekibi, bu maçtan 4 gün sonra 20 Mayıs Cumartesi günü saha ve seyircisi önünde Pazarspor’u konuk edip 2022-2023 sezonunu noktalayacak.

Zonguldak Kömürspor’un son iki maçta rakiplerinin küme düşmesinin kesinleşmesi itibariyle futbolda ender rastlanılacak bir detay ortaya çıkardı. Daha önce hem üst lig, hem de alt liglerde hiç karşılaşılmayan bu durum, “Çok ilginç. Böylesi milyonda bir rast gelir” yorumlarına neden oldu.

İki maçtan 6 puan çıkarmayı hedefleyen Zonguldak Kömürspor, bu hedefe ulaştığı takdirde sezonu 55 puanla tamamlayacak. 55 puan barajı, Zonguldak Kömürspor’un 2. Ligde ulaşacağı en yüksek limit olacak. Kırmızı-Lacivertli takım, 2. Ligde son 7 sezonda en fazla 47 puanı görmüştü.

Öte taraftan, Kırmızı-Lacivertliler ilk yarıda Balıkesirspor ve Pazarspor’la oynadığı iki maçtan 4 puan çıkardı. Balıkesirspor’u evinde 1-0 mağlup eden Zonguldak ekibi, Pazarspor’la golsüz berabere kalmıştı.

TFF  Hukuk Kurulu, Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçına inceleme başlatıyor TFF Hukuk Kurulu, Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçına inceleme başlatıyor

HABER / Hüseyin EKİNCİ

pan1

Editör: Hüseyin EKİNCİ