Yaralı halde bulundu ekipler tarafından tedavi altın alındı Yaralı halde bulundu ekipler tarafından tedavi altın alındı

Zonguldak'ta olumlu hava koşulları, balık tezgahlarında istavrit bolluğuna yol açtı ve bu da yüksek seyreden fiyatları düşürdü. Ancak palamut ve hamsin fiyatlarının yükseldiği görülüyor.

Geçtiğimiz haftalarda kilosu 50 liradan satılan hamsinin fiyatının 150 liraya yükseldiği belirtilirken, mezgit 125, istavrit 60, ada lüferi ise 50 liradan satışa sunuluyor.

Yaklaşık 17 yıldır balıkçılık yapan Zeki Beybeyoğlu, bu yıl palamut ve hamsiden istedikleri verimi alamadıklarını ifade etti. Beybeyoğlu, "Şu an istavrit balığı bolluğu yaşanıyor. Halkımıza istavrit veriyoruz. Diğerleri az geliyor. Halkımız rağbet gösteriyor. Kalabalık. Balık bol olduğu zaman ucuz oluyor. Az olduğunda ise pahalı oluyor. Şu anda hamsi hiç çok ve pahalı. Havalar soğuk olduğu için istavrit bolluğu oluyor. İnşallah havalar daha da soğursa fiyatlar daha da düşecek. Maşallah 60 liraya balık gidiyor." şeklinde konuştu.

Zonguldaklılar, istavrit bolluğu sayesinde uygun fiyatlarla kaliteli balık yeme keyfini sürüyorlar. Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Fadime Yılmaz Elma