Zonguldak İlkokulunda İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kapsamında Acil Durum Tatbikatı gerçekleştirildi.

Zonguldak İlkokulunda İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kapsamında Acil Durum Tatbikatı yapıldı. Tatbikata 33 personel, 614 öğrenci ve 14 paydaş katıldı.Tatbikatta okulun tamamen boşaltılması 2 dakika 45 saniye sürdü. Tatbikat sorunsuz bir şekilde tamamlandı.

Okulun Risk Değerlendirme- İş Sağlığı ve Güvenliği Ekibi Yürütme Komisyon Görevlisi Sevim Adıgözel öğrencilere yaptığı bilgilendirmede şunları söyledi:

Yeni müfredat bugün açıklanıyor! Yeni müfredat bugün açıklanıyor!

“Ülkemizde 1987 yılından bu yana her yıl 4-10 Mayıs tarihleri arası "İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası" olarak kutlanmaktadır. Çalışma hayatının en önemli konularından biri olan İş Sağlığı ve Güvenliği konusu tüm ülkelerin karşı karşıya olduğu ortak bir sorundur. Çünkü bu konu doğrudan insan sağlığı ve hayatı ile ilgilidir ve hiçbir şey insandan daha değerli değildir. Yapılan araştırmalara göre iş kazalarının yüzde %98'i, meslek hastalıklarının yüzde %99'u önlenebilir iken; gerekli önlemler alınmadığı için her yıl iş kazaları ve meslek hastalıklarından dolayı birçok kayıp yaşanmaktadır.

İşyerlerinde ve okullarda önce insan, önce sağlık, önce iş güvenliği anlayışı ile hareket edilerek, tüm süreçlerde birinci önceliğin İş Sağlığı ve Güvenliğine verilmesi, İş Sağlığı ve Güvenliği bilincinin oluşturulması mutlaka sağlanmalıdır. Ülkemizin geleceğe güven ve refah içinde ulaşması adına çalışma yaşamımıza yenilikler getiren "6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu" 2015 yılından bu yana "İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın" felsefesi ve "Önlemek Ödemekten Daha Ucuzdur" yaklaşımıyla iş sağlığı ve güvenliğinin önemi vurgulanmak istenmiştir.

Sevgili arkadaşlar;  ‘’kazanın büyüğü, ihmalin küçüğü ile başlar.’’ Okulda ya da evde her türlü kaza önlenebilir. Yeter ki kurallara uyalım.  Yeter ki güvenlik önlemlerine uyalım ve ihmalden kaçınalım.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Odun yüklü TIR otomobilin üzerine uçtu! Odun yüklü TIR otomobilin üzerine uçtu!

ZONG-İLKOKUL (7)

Gazipaşa’da büyük kavga!  Döner bıçakları havada uçuştu! Gazipaşa’da büyük kavga! Döner bıçakları havada uçuştu!
ZONG-İLKOKUL (5)

Zonguldak’ta 15 yaşındaki çocuğa taciz! Serbest bırakıldılar Zonguldak’ta 15 yaşındaki çocuğa taciz! Serbest bırakıldılar

ZONG-İLKOKUL (6)

Babaya iğrenç teklif! Kızı karşılığında para teklif ettiler! Babaya iğrenç teklif! Kızı karşılığında para teklif ettiler!

ZONG-İLKOKUL (1)

Zonguldak'ta kırmızı ışıkta geçmeye çalışan kadına otomobil çarptı Zonguldak'ta kırmızı ışıkta geçmeye çalışan kadına otomobil çarptı

Editör: Seçkin