Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü İl Müdürü Cemalettin Çataklı, İl Müdür Yardımcıları Hasan Akcaalan ve İsmail Barutcu, Şube ve İlçe Müdürlerinin katılımı ile Alaplı Hükümet Konağı Kaymakamlık Toplantı Salonunda 2022 Yılı yılsonu değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda İlçe Müdürleri İlçelerinde yapılan faaliyetlerle ilgili detaylı sunumlarını yaparken, merkez ve ilçelerde uygulanan, biten ve yapılabilecek projeler değerlendirildi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Cemalettin Çataklı toplantı ile ilgili yaptığı açıklamada, " Her yıl olduğu gibi 2022 yılında da Zonguldaklı üreticilerimize daha iyi ve daha kaliteli hizmet sunabilmek için çalışmalarımızı takım ruhu ile gerçekleştirdik. Yıl boyunca gerçekleştirdiğimiz izleme ve değerlendirme toplantılarında İl Müdürlüğümüz ve İlçe Müdürlüklerimizin koordinasyonunu arttırarak, uyum içinde üreticilerimize daha kaliteli hizmet verme yolunda ciddi bir oranda ilerleme kaydettiğimizi düşünüyorum” diyerek şunları söyledi:

“Geçtiğimiz yıllarda yaşanan Covid19 salgını, tarım ve hayvancılığı stratejik bir sektör ve uluslararası bir güvenlik sorunu olarak ön plana çıkarmıştır. Bizler sağlıklı yarınlara ulaşabilmek adına her gün daha fazla çalışıyoruz. Bu yıl yaptığımız tüm projeler, etkinlikler, faaliyetler ile il genelindeki tüm çiftçilerimize ulaşmış bulunmaktayız. En önemli hedefimiz tarımsal üretimin ve hasılamızın arttırılmasıdır. Üretimin azalmasındaki en önemli etkenlerden birisi girdi maliyetleridir. Bizler de hazırladığımız pek çok projeyi girdi maliyetinin azaltılması yönünde gerçekleştirdik. Üreticilerimize bilinçli tarım yapmayı göstermek için çiftçi toplantıları, eğitimler ve bunun gibi faaliyetler düzenledik. Tarımda gereksiz gübre kullanımı üreticilerimiz için fazladan maliyet oluşturmakta olup, bunun önüne geçebilmek için toprak analizine dayalı gübre kullanımını teşvik ettik.

Üreticilerimizin işleyemediği toprakların üretime kazandırılması amacıyla hazırlanan projeler ile çiftçilerimizin talepleri doğrultusunda yonca, reygras, buğday, arpa, ayçiçeği tohumları ile ceviz, hurma, fındık, kızılcık, aronya ve mavi yemiş fidanları dağıttık. Zonguldak İl Özel İdare'sinin katkıları ile Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünün kaynaklarını da kullanılarak yapılan projeler ile çiftçilerimize dağıtılan tohumluk ve fidanlar ile ekili ve dikili alanlarımızı arttırdık.2022 yılında gerçekleştirdiğimiz Koyunculuk Projesi ile 20 üreticimize her bir üretici için 24 adet koyun ve 1 adet koç olmak üzere toplam 500 adet küçükbaş hayvan dağıtımı yaparak İlimiz küçükbaş hayvan varlığının arttırılmasına katkı sağladık.

2022 yılını aktif, etkin ve verimli bir yıl olarak geçirdik. 2023 yılında yapılması planlanan projeler için çalışmalara başlamış bulunmaktayız. Yaptığımız ve yapacağımız tüm faaliyetlerin Zonguldak tarımına ve Ülkemiz tarımına katkı sağladığını düşünüyor ve hayırlara vesile olmasını diliyorum. İl Müdür Yardımcılarımıza, Şube Müdürlerimize, İlçe Müdürlerimize ve İl ve İlçelerde özveriyle çalışan tüm personelimize teşekkür ediyorum. 2023 Yılı için inşallah büyük bir azimle İlimiz ve Ülkemiz tarımına katkıda bulunmaya devam edeceğiz”

Toplantı çiftçilere çok daha kaliteli hizmet sunabilmek adına karşılıklı görüş alışverişleri, değerlendirmeler ve önerilerle devam ederek son buldu.

Editör: Haber Merkezi