DEVA Partisi Zonguldak İl Başkanı Fatih Keleş, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan'ın TTK’ye işçi alımının gecikme nedeni hakkında yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Keleş, Çağlayan'ın açıklamalarını gerçekçi bulmadığını ve gerçek nedeni açıklaması gerektiğini ifade etti.

Keleş, AK Parti'nin TTK'ya işçi alımıyla ilgili açıklamalarının Zonguldak halkını kandırmaya yönelik olduğunu belirterek, geçmiş dönemlerde de TTK'ya işçi alımı yapıldığını ve bazı işçilerin kısa süre sonra işi bıraktığını ifade etti. İstatistik ve verilere dayanarak işe giren ve çıkan işçilerin oranının değişmeyeceğini öne sürdü.

“İŞE GİRİP ÇIKANLARIN YÜZDELİK DİLİMİ HİÇ DEĞİŞMEYECEK BİR RAKAM”

Keleş, Çağlayan'ın açıklamalarını gerçekçi bulmadığını ve işçi alımlarının gecikmesindeki gerçek nedeni açıklaması gerektiğini ifade ederek, “AK Partililer, Zonguldak insanını kandırmaya bir an önce bıraksın. Çünkü açıklamaları hakikaten insanımızın rencide edici açıklamalar. TTK’ye ilk kez işçi alınmıyor. Beyefendilerin etmiş olduğu dönemlerde daha önce de bu kuruma işçi arkadaşlarımız alındı. Bunlar arasında maalesef çok kısa sürede işe girerek bırakan, işten ayrılan arkadaşlarımız da oldu. Bazısı çalışma koşullarından, bazısı kendi imkânlarından dolayı işi bıraktılar. Bununla ilgili artık bir istatistik ve veri elimizde var. İşe girip çıkanların yüzdelik dilimi hiç değişmeyecek bir rakam. Siz hala bu rakamları bilerek, insanları kandırmak için bu şekilde davranıyorsunuz. Deyin ki; biz insanları ikna edemedik, seçim yatırımı yaptık, 1000’di; 2 bine çıkarttık ama 2 bini şu an için alıma ikna edemiyoruz deyin, anlarız.” dedi.

“KENDİLERİNİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ”

TTK’ye işe alımlar konusunda çok sayıda kişinin umut bağladığını ifade eden Çağlayan, “Bir şekilde bu işi umut bağlamış insanların da umudunu kırmazsınız. Şaka gibi! Siz yedek bahanesi sunarsanız, insanlar çıkıp size derki; ‘Bu ilk defa mı oldu?’ işe girenlerin yüzde 20’si, yüzde 30’u işi bırakıyor. Buda hayatın bir gerçeği olduğu gibi, ölümle doğumun gerçek olduğu gibi, hiç kimse hiçbir işte ebediyete kadar çalışmak zorunda değil. Bunu bilerek bu açıklamaları yapmak Zonguldak halkının akıl sağlığı ile oynamaktır. Biz kendilerini göreve davet ediyoruz ve Zonguldak halkının bir an önce borçlarını ödemelerini temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu. / Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Yavuzyılmaz: Fevkani raporu adrese teslim olarak hazırlandı Yavuzyılmaz: Fevkani raporu adrese teslim olarak hazırlandı

Gizem öldürüldü mü? Suç dosyası kabarık! Fuhuş, tehdit, şantaj… Gizem öldürüldü mü? Suç dosyası kabarık! Fuhuş, tehdit, şantaj…

Cansız bedeni kıyıya vurdu Cansız bedeni kıyıya vurdu

Genç kadın balkondan düştü! Genç kadın balkondan düştü!

Kayınova: Maaş ödemekte zorlanıyor musunuz? Kayınova: Maaş ödemekte zorlanıyor musunuz?

Alkan-Şıhanlıoğlu ailelerinin mutlu günü Alkan-Şıhanlıoğlu ailelerinin mutlu günü

Felaketin 24. Yılı Felaketin 24. Yılı

Editör: Murat Barutçu