Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Karadeniz Gazı denize ilk boru indirme ve kaynak törenine katılması ile Zonguldak gündemini değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Karadeniz Gazı denize ilk boru indirme ve kaynak töreni için Zonguldak adına tarihi ve önemli birgün olduğunu belirten Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, şunları söyledi:

TARİHİ GÜNLERE YAŞAYARAK TANIKLIK EDİYORUZ

“Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle Karadeniz Gazının karaya çıkartılması için ilk boruları denize indirdik. Sayın Cumhurbaşkanımız bir kes daha Zonguldak’a gelerek bizleri onurlandırdı. Zonguldak için tarihi ve önemli bir gündü. Önemli bir süreçten geçiyoruz. Tarihi günlere yaşayarak tanıklık ediyoruz. Orada dünyada eşi benzeri az rastlanır hummalı bir çalışma var. Bu proje ülkemiz ve geleceğimiz için çok önemli. Filyos Limanı belki de önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin belki de en önemli mihenk taşlarından biri olacak. Programda ayrıca Zonguldak’la ilgili taleplerimizi sayın cumhurbaşkanımıza arz ettik. İnşallah önümüzdeki zamanlarda sayın cumhurbaşkanımızı Zonguldak’a yine davet edeceğiz. Malum lavuar alanının temelini atacağız, Acılıkta ki iş merkezinin açılışını yapacağız, sahilin resmi açılışını yapacağız. Köprü yıkımı ile ilgili planlamayı da yaptığımız zaman hastane ve diğer kamu yatırımlarının açılışı için sayın cumhurbaşkanımızı tekrar Zonguldak’ta ağırlamak istiyoruz. İnşallah bunu da yaz sonuna kadar planlamayı düşünüyoruz.”

YÖNETMEN HER HALDE ZONGULDAK’I FİLM SETİ ZANNEDİYOR!

Kapuz Plajı ile ilgili açıklamalar yaparak kendisini eleştiren Zonguldaklı yönetmen Kıvanç Baruönü’ne cevap veren Alan; “Yazıyı okuyunca hem şaşırdım hem üzüldüm hem de hayrete düştüm. Bizim Kapuz Plajı ile ilgili dediklerimizi sayın yönetmenimizin işi filim olduğu için hemen filmleştirip, senaryolaştırıp çarpıtarak başka bir boyuta taşımış. Meclis toplantısında CHP’li meclis üyelerine verdiğim bir cevabı sanki bütün Zonguldak halkına söylemişiz gibi yönetmenlik vasfıyla senaryolaştırıp ortaya güzel bir kompozisyon çıkartmış. Sayın yönetmenimiz her halde Zonguldak’ı film seti zannediyor! Ama biz burada gerçeklerle uğraşıyoruz filim veya fırıldakla işimiz yok. Bizim ne niyetle söylediğimizi insanlarımız biliyor. Demek ki yönetmenimizin bu aralar reklama ihtiyacı var. Ama Zonguldak film seti değil” dedi.

BİZ CEVAP VERMEKTEN BIKTIK ONLAR BOŞ KONUŞMAKTAN BIKMADI!

Halk Otobüsü konusunda sürecin ne aşamada olduğu yönündeki soruya Alan: “Arkadaşlarımız gerekli incelemeyi yaptılar. Cuma günü arkadaşlarla halk otobüsü ihalesine giren firmanın son durumunu bir daha netleştirip sıkıntı yoksa onaylayacağız. Sözleşme daveti olacak ve ondan sonra halk otobüslerinin yasal sürecini biran önce başlamasını bizlerde sabırsızlıkla bekliyoruz. 4 mahalle konusunda konuşan arkadaşlarımız var onlarda halk otobüsü ihalesiyle eş zamanla oradaki vatandaşlarımızın da en kaliteli hizmeti alacağını görecekler. Biz cevap vermekten bıktık ama arkadaşlarımız boş konuşmaktan bıkmadı. Dün bir kes daha sayın cumhurbaşkanımızın katılımıyla Filyos’ta yapılanları gördükten sonra yerin altındaki dağları delip 170 kilometre hattın döşendiğini görüp de biz Zonguldak’ta yönetmen şunu demiş, o bunu demiş gibi konularla ne yazık ki enerjimizi, motivasyonumuzu bana göre boşa kaybediyoruz. Şahısların dediği önemli değil biz olaylara bakıyoruz. Olay Zonguldak olayıdır. Zonguldak’ın hizmet almasıdır. Yatırımların daha hızlı gelmesidir.”

KENTSEL DÖNÜŞÜM MİTHATPAŞA İLE ALSANCAK CADDESİNDEN BAŞLAYACAK

Kentsel Dönüşüm konusundaki soruyu cevaplayan Alan: “Kentsel Dönüşümle ilgili Alsancak Sokağı dediğimiz Zonguldak’tan çıkarken ilk tünelin sağında kalan yer ile beraber Aziziye Caddesinin üstünden Anıl Sitesine kadar olan 450 tane hak sahibi olan, tapusu olan ya da imar affından yararlanan hanelerin olduğu iki bölgede Kentsel Dönüşüm düşünüyoruz. En güzeli Zonguldak’ın planlı, programlı şekilde Kentsel Dönüşüm Planı oluşturması. Mithatpaşa Mahallesi ile Alsancak Sokak bunun başı.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi