Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, kuzey kesimleri ile Doğu Akdeniz’in parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Osmaniye, Kütahya, Eskişehir, Çankırı ve Ardahan çevreleri, Hatay’ın kıyı kesimleri, Adana’nın kuzey ve doğusu ile Ankara’nın kuzey çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Kastamonu, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Düzce'de kuvvetli yağış; Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege'de kuvvetli rüzgar bekleniyor.

Yapılan değerlendirmeye göre, Türkiye'nin farklı bölgelerinde hava durumu aşağıdaki gibi tahmin ediliyor:

Zonguldak’ta sır dolu kaza! Hastanede hayatını kaybetti! Zonguldak’ta sır dolu kaza! Hastanede hayatını kaybetti!

Kuzey Kesimler ve Doğu Akdeniz:

Kuzey kesimleri ve Doğu Akdeniz parçalı, yer yer çok bulutlu olacak. Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Osmaniye, Kütahya, Eskişehir, Çankırı ve Ardahan çevreleri, Hatay'ın kıyı kesimleri, Adana'nın kuzey ve doğusu ile Ankara'nın kuzey çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Batı Karadeniz kıyıları, Sakarya, Kastamonu, Ordu, Giresun ve Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli yağışlar görülebilir.

Ege ve İç Anadolu:

Ege bölgesi az bulutlu ve açık olacak, Kütahya çevreleri hariç yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. İç Anadolu'da ise yer yer parçalı bulutlu olacak, Eskişehir ve Çankırı çevreleri ile Ankara'nın kuzey kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülebilir.

Batı Karadeniz:

Bölge genelinin yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor. Kastamonu, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde kuvvetli yağışlar görülebilir.

Orta ve Doğu Karadeniz:

Parçalı ve çok bulutlu olacak, kıyı kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Ordu, Giresun, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli yağışlar görülebilir.

Ayrıca, Batı Karadeniz'de kuzey, doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette rüzgar bekleniyor. Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) rüzgarlar esmesi bekleniyor.

Yağışların ve rüzgarların etkilerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması öneriliyor. (Haber Merkezi)

Liman işçisi ölü bulundu! Liman işçisi ölü bulundu!

Malatya’da orta büyüklükte deprem! Malatya’da orta büyüklükte deprem!

Emekli öğretmen erik ağacından düşerek öldü Emekli öğretmen erik ağacından düşerek öldü

Esnaflar alınan karara tepkili:  ‘Vali bey gider ayak bizi öcü gibi gösterip sıkıntıya soktu' Esnaflar alınan karara tepkili: ‘Vali bey gider ayak bizi öcü gibi gösterip sıkıntıya soktu'

Editör: Murat Barutçu