Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Devrek İlçesinde bulunan Sababat Cemil Ulupınar Fen Lisesi’nde düzenlenen il geneli ortaokullar arası ‘ZONGULDAK ÇÖZÜYOR’ matematik yarışması yapıldı.

Düzenlenen yarışmaya Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Devrek Kaymakamı Ümit Altay, AK Parti önceki dönem milletvekili Özcan Ulupınar, İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Fen Lisesi Müdürü Turgay Kirgil, birçok daire müdürü, öğretmenler, öğrenciler ve misafirler katıldı.

Devrek Sabahat Cemil Ulupınar Fen Lisesinde düzenlenen ve bu yıl ikincisi gerçekleştirilen “Zonguldak Çözüyor” bilgi yarışmasına Zonguldak ve ilçelerinden 52 okul katılırken, toplamda 165 öğrenci düzenlenen yarışmada bilgilerini protokol ve diğer davetlilerle paylaştılar.

Programda açılış konuşmasını yapan Sabahat Cemil Ulupınar Fen Lisesi Müdürü Turgay Kırgil,”Düzenlenen yarışmamın amacı, etkinliklere dayalı matematik öğrenimini ve bireysel başarının önemini vurgulamak, öğrencilere zamanı iyi kullanma becerisinin önemini kavratmak ve okullar arası iletişimi geliştirmektir. Yerel anlamda ilimizin akademik başarısının artmasına katkıda bulunmak amaçlarımızın arasındadır.İlimizin marka değeri haline gelmiş olan “Zonguldak Okuyor Projesinden” sonra “Zonguldak Çözüyor “ yarışmasını da aynı seviyeye ulaştırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Yarışma sonunda Alaplı Şehit Recep Turan Ortaokulu’nun birinci olduğu matematik yarışmasında Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, öğrencilere, “Sizleri tebrik ediyorum, matematiği özümsemek çok önemli, bu başarılar ilimizin akademik başarısını da sağlayacaktır. Unutmayın çok çalışmak başarı getirir" dedi.

Düzenlenen yarışma sonunda Merkez Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu ikinci, Ereğli Cumhuriyet Ortaokulu üçüncü, Merkez İbrahim Fikri Anıl Ortaokulu dördüncü oldular.

Yarışma sonunda gerçekleştirilen ödül töreninde, bireysel sınav sonucunda alınan toplam puana göre dereceye giren öğrencilere belirli miktarlarda para ve çeşitli hediyeler verildi.

Editör: Haber Merkezi