Zonguldak Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısı birinci birleşimi gergin başladı.

Zonguldak Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısı birinci birleşiminde toplantıda gündem maddelerinden çok Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ile Zonguldak Belediye Meclisi CHP Grup Başkan vekili Dr. Atınç Kayınova’nın karşılıklı atışması damga vurdu.

KAYINOVA: HALKIN İYİ DUYGULARI KÖTÜYE KULLANILIYOR!

Gündem dışı söz alan Zonguldak Belediye Meclisi CHP Grup Başkan vekili Dr. Atınç Kayınova, 2023 yılının meclisimize, Zonguldak’ımıza, bölgemize sağlık, huzur, mutluluk getiren, ayrıştırmayan, ötekileştirmeyen, kavgacı dilden uzaklaştıran, kişiselleştirmeyen bir yönetsel anlayış içinde görevlerimizi icra etmeyi diliyorum. Son meclisten bugüne kadar Zonguldak’ta birkaç konuda belediyeyi ilgilendiren tartışmalı konular oldu. Bunlardan bir tanesi tekstil atıklarla ilgili konu bir diğeri de halk otobüsü ile ilgili konu.

Tekstil atıklarından başlarsak şehrin çeşitli yerlerine konan kumbaralara yardım ve destek amaçlı evlerindeki az kullandıkları ya da başka insana faydası olacağını düşündükleri tekstil maddelerini bu kumbaralara bırakıyorlar. Bunu birilerine yardıma gitsin, birilerinin ihtiyacını karşılasın diye bir vicdani duruşla bunu yapıyorlar. Bunu yaparken de o kumbaranın üzerinde Zonguldak Belediyesi yazıyor. Ancak süreç içerisinde gördüğümüz kadarıyla net olarak ortaya konmamış sonuç var. Sonuç halkın bu iyi duygularının kötüye kullanılması! Burada toplanan giysilerin insanlara dağıtılmak yerine ta Afrika’ya kadar uzanan boyutlarda bir ticari meta haline geldiği yönünde bilgiler var. Zonguldak’ta olmayan ama birçok şehirde olan şekliyle bir ofis üstünden ihtiyacı olan insanlara dağıtıldığı yönünde bilgiler var ama Zonguldak Belediyesinde bu yok. Toplanan tekstil atıkları Zonguldak içinde bile dağıtılmadan Türkiye’nin herhangi bir iline hatta Afrika’da ki ülkelere iletildiği yönünde bilgiler var.

KAYINOVA: BÜYÜK SÖZÜ DİNLEDİNİZ, TEŞEKKÜR EDİYORUZ!

Büyük sözü dinlemek önemli. Teşekkür ediyoruz. 2020 yılından itibaren pandemi süreci içinde halk otobüsü hizmetinin desteklenmesi boyutunda biz burada pozitif duruş ortaya koyduk.

Dedik ki “bu hizmeti destekleyin.” Ancak siz bu yöndeki tasarrufu kullanmadınız bu yöndeki tasarrufunuzu pandemi boyunca 18 bin litre dolayında bir mazot desteğiyle tamamladınız. Halkın bu hizmeti alması adına bu desteği ayda 20 bin litre mazota çıkarttınız. Evet büyük sözü dinlediniz için teşekkür ediyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu’da biliyorsunuz EYT dedi yaptınız. KYK dedi yaptınız. Emeklilere ikramiye dedi yaptınız. Burada da biz bu hizmeti destekleyin dedik yaptınız teşekkür ediyoruz.”

ALAN: NE YAPARSANIZ YAPIN SİZİN SEVİYENİZE İNMEYECEĞİM

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan: “Tekstil Kumbaraları Türkiye’nin her yerinde bütün belediyelerde yıllardan beri süre gelen bir durum. Buradaki amaç hem geri dönüşüme kazandırıp ülke ekonomimize katkıda bulunmak hem de kullanılabilir durumdaki tekstil ürünlerini ihtiyaç sahiplerine paylaşmak. Bunu zaten Temizlik İşleri Müdürlüğümüz titiz bir şekilde yapıyor. Büyük sözü dinlemekten kasıttı anlayamadım. Sizin şahsi niyetiniz mi, CHP’ye gönül veren hemşerilerimin ya da sizin dışında ki meclis üyelerin hiçbir tanesinin Halk Otobüsü hizmetinin zarar görmesi bundan da vatandaşın mağdur olmasını istediğini düşünmüyorum. Bu sizin şahsi kanaatiniz. Ne yaparsanız yapın sizin seviyenize inmeyeceğim! Sizin kendi Belediye Başkanlarınız hakkında söylediklerinizin hepsi arşivde. Bir sonraki toplantımızda getiririm” dedi.

Belediye Başkanı Alan, konuşmasına devam ederken araya Kayınova girince toplantı karşılıklı atışma şeklinde şöyle devam etti:

Başkan Alan: Önce meclis de saygıyı, adabı öğrenmen lazım. Ben seni dinledim söz alırsınız, mikrofonunuzu açarız, kayda girer. Şuan ki hezeyanın işte bu!

Kayınova: Siz harikasınız. Teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız!

Başkan Alan: Atınç Kayınova olarak seni meclise yazmış belediye başkanınla ilgili açıklamaların arşivde duruyor.

Kayınova: Söylediklerimin sonuna kadar arkasındayım. Siz bana saldırıyorsunuz. Halk Otobüsleriyle ilgili ben bunları söylemesem siz bu desteği verecek miydiniz?

Başkan Alan: Sen mi yaptın desteği?

Kayınova: İşiniz gücünüz geçmiş! Gelecek kaygınız mı var sizin? Biz bunu görüyoruz. Biliyoruz. Biz bunun farkındayız bütün Zonguldak farkında. Boşuna benle uğraşıyorsunuz. Bu güne kadar

Başkan Alan: Sözümü kesmeyin. Atınç Bey seviyenize inmeyeceğim.

Kayınova: Ben sizin seviyenize inmeyeceğim. Sevgili başkanım siz istediğiniz gibi devam edin. Zonguldak’ta karşılığınız yok! Benden de medet ummayın! Siz Zonguldak’ın sorunlarıyla ilgilenin. Benim geçmişteki konuşmalarım Zonguldak içindir. Şahsıma saldırma Zonguldak’la ilgilen. Halk Otobüsüne zam yapacak mısın? Bununla ilgilen. Benimle ne işin var.

Başkan Alan: Çadır tiyatrosu 2023 de de devam ediyor. Eminim hepsi senin bu tutumundan rahatsız. Hadsiz tavrından hepsi rahatsız! Sen bir kere meclis adabı öğreneceksin. Belediye Başkanı konuşurken susup dinleyeceksin.

Kayınova: Hadsiz olan sizsiniz sevgili başkanım. Siz benimle ilgili konuşmayın. Yaptığın ya da yapmadığınla ilgili konuş. Niye benimle ilgili konuşuyorsun. Benimle derdin ne? Sakin ol sevgili başkanım. Zonguldak’la ilgili konuş. Halk Otobüsüne zam yapacak mısın?

Başkan Alan: Onu süreç belirler. Ben seni dinlemiyorum. Sayın Atınç Kayınova’nın Muharrem Beyle ilgili söylediklerini Cuma günü meclise getiririm. Merkez ilçe başkanınla ilgili söylediklerini söylerim.

Kayınova: Ben bu şehir için söylediklerimin hepsinin arkasındayım. Ben bu şehir için meclis üyesi oldum. İstediğini açıkla. Bizimde açıklayacaklarımız var. Devam et sen! Sen Cumhuriyet Halk Partisini dizayn edeceğine kendi partini dizayn et. Sen beni sindiremezsin.

Başkan Alan: Ben de açıklarım. Ben ne yapacağımı biliyorum. Ben konuşurken lafa dalma! Burası Belediye Meclisi haddini bil. Söz vermeden konuşamazsın. Kendine gel, kendinde değilsin. Meclis Başkanı konuşurken hangi yetkiyle araya girersin. Bu ne edepsizlik hayırdır! Bu ne rezilliktir. Bundan sonra Gurup Başkan Vekili sıfatıyla söz alıp konuştuktan sonra lafa girersen salondan çıkartırım sizi Atınç Bey. Çok net söylüyorum. Belediye Başkanı konuşurken lafa girip lafı bölersen bunu yapmak zorundayım.

Kayınova: Bravo. Bunu da yaparsınız! Yakışır size!

Zonguldak Belediye Meclisi daha gündem maddeleri bile görüşülmeden yaşanan bu tartışmaların ardından devam etti.

Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi