TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesinin ardından Zonguldak Barosu Başkanlığı açıklama yaptı. Zonguldak Barosu’ndan yapılan açıklamada, yaşanan Can Atalay olayının Türkiye’de hukukun üstünlüğü ilkesinin fiilen kaldırıldığının göstergesi olduğu ifade edildi.

“ÇOK AÇIK BİR ANAYASA İHLALİDİR”

Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi’nin iki kez hak ihlali kararı vermesine rağmen milletvekilliğinin düşürülmesinin hukuk ve demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçtiğini ifade eden Zonguldak Barosu, açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi:

Tuncay Güngör son yolculuğuna uğurlandı Tuncay Güngör son yolculuğuna uğurlandı

“Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesi çok açık bir Anayasa ihlalidir. Aynı zamanda ülkemizde hukukun üstünlüğü ilkesinin fiilen yürürlükten kaldırıldığının da göstergesidir. AYM kararlarının bağlayıcı olduğu ve tüm yargı kurumlarını bağladığı yönündeki Anayasa hükmü önce Yargıtay tarafından, ardından da TBMM tarafından fiilen yürürlükten kaldırılmıştır. Ülkemizde artık bir anayasanın bulunmadığı, anayasal güvencelerin kaldırıldığı TBMM tarafından tescillenmiştir.

Anayasanın rafa kaldırıldığı, Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmadığı, halkın iradesi ve hukukun üstünlüğünün hiçe sayıldığı bu antidemokratik süreç karşısında halkın hakkı ve hukukun üstünlüğünü savunmaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”

Haber: Sertaç ÖZDEMİR

Editör: Murat Barutçu