Yarı profesyonel lig olarak nitelendirilen Bölgesel Amatör Ligde ikinci yarı, 35 günlük devre arasının ardından başladı. 29 Ocak Pazar günü oynanan maçların ardından 14’üncü haftası geri kalan lig müthiş bir şampiyonluk yarışına sahne oluyor.

LİDERLİK YİNE RENK DEĞİŞTİRDİ

Zonguldak’ı temsilen Kozlu Belediyespor, Ereğli Belediyespor ve Devrek Belediyespor’un mücadele ettiği 5’inci grupta liderlik hemen her hafta el değiştiriyor. Sezon başından bu yana Bartınspor, Çilimli Belediyespor, Karabük İdmanyurdu, Kastamonu Özel İdare ve Kozlu Belediyespor liderliğin keyfini yaşayan takımlar oldu. Son oynanan maçların ardından bir kez daha renk değiştiren ilk sıra, Kastamonu Özel İdare’den Karabük İdmanyurdu’na geçti.

1’ER PUAN FARKLA SIRALANIYORLAR

İkinci yarıya 3-0 hükmen galibiyetle başlayan Karabük İdmanyurdu haftayı 27 puanla lider kapattı. Karabük ekibi, ilk yarıda 3, 10 ve 11’inci haftalarda da liderliğin sahibiydi.

Liderin ardından üç takım arasında nefes nefese bir sıralama oluştu. Komşu Bartınspor ile Kastamonu Özel İdare ve temsilcilerimizden Kozlu Belediyespor 26’şar puanla sıralandı. Puan puana üç takım arasındaki sıralamayı genel averaj belirledi.

Birbirlerinin hatasını kollayan bu takımları, 25 puanla 1926 Polatlı Belediyespor ile 24 puanla bir diğer temsilcimiz Ereğli Belediyespor ve 23 puanla Çilimli Belediyespor takip ediyor.

7’nci Çilimli Belediyespor ile lider Karabük İdmanyurdu arasındaki puan farkının 4 olması, gruptaki çekişmeyi açık ve net olarak gözler önüne seriyor.

14’üncü hafta itibariyle 7 takımın 1’er puan farkla sıralanması, daha ikinci yarının hemen başında lige farklı bir heyecan getirdi. Diğer 13 gruba göre kıyasıya bir şampiyonluk yarışının yaşandığı 5’inci grupta, takımlar arasında kopmaların yaşanmasına ihtimal verilmiyor. Dolayısıyla sezon sonuna kadar sürecek olan yarışta, grup şampiyonu unvanıyla Play-Off’a hangi takımın kalacağına dair fikir yürütmek çok zor.

26’şar puanlı Kozlu Belediyespor ile Bartınspor karşı karşıya gelecek

KOMŞU DERBİSİ

5’inci grupta 15’inci hafta, 26’şar puanlı Kozlu Belediyespor ile Bartınspor karşı karşıya getirecek. İlk yarıda Bartın’da oynanan ve Kozlu Belediyespor’un 1-0 üstünlüğüyle sona eren komşu derbisinin rövanşı, 5 Şubat Pazar günü saat 14.00’te Kozlu sahasında oynanacak. İki takım için kritik önem taşıyan karşılaşmayı kazanan takım, zirve yarışında büyük bir avantaj sağlayacak.

Diğer temsilcilerimizden Ereğli Belediyespor deplasmanda alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Sinop Boyabat 1868, Devrek Belediyespor ise lideri 1 puan geriden takip eden Kastamonu Özel İdare’yle karşılaşacak. Sinop ve Kastamonu’da oynanacak maçlarda, her iki temsilcimizin de kaybetme lüksü yok. Liderin sadece 3 puan gerisinde yer alan Ereğli, aradaki farkı kapatıp avantajını artırmak isterken, 18 puanla 8’inci sıradaki Devrek alt sıralardan sıyrılıp yükselişe geçmeyi hedefliyor.

Pazar mesaisinin diğer maçlarında, 1926 Polatlı Belediyespor-Yeniçağaspor, Karabük İdmanyurdu-Gölbaşı Belediyespor, 1074 Çankırıspor-Çilimli Belediyespor karşı karşıya gelecek.

15. HAFTANIN MAÇLARI

Kozlu Belediyespor-Bartınspor

Kastamonu İl Özel İdare-Devrek Belediyespor

1926 Polatlı Belediyespor-Yeniçağaspor

Karabük İdmanyurdu-Gölbaşı Belediyespor

1074 Çankırıspor-Çilimli Belediyespor

Sinop Boyabat 1868-Ereğli Belediyespor

Kavaklıderespor-Kardemir Karabükspor: 3-0 Hükmen

HABER / Hüseyin EKİNCİ

BAL PUAN

Editör: Hüseyin EKİNCİ