Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde Belediye Zabıta ekipleri tarafından yapılan denetimler sonucu ilçe merkezindeki bir zincir market şubesi kapatılarak mühürlendi.

Konuyla ilgili Kilimli Belediyesi’nin yaptığı paylaşımda şöyle denildi:

“09.01.2023 Pazartesi günü Zabıta Ekipleri tarafından yapılan umumi denetimler esnasında, Merkez mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Yeni Mağazacılık A.Ş.(A101) şubesinde 3194 sayılı imar kanuna aykırı olarak tadilat yapıldığı tespit edilmiş olup, yapılan tahkikatda (Kilimli Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünde bulunan söz konusu bina ile ilgili yapı plan projesi incelemesinde)zemin katın otopark ve sığınak olarak gözüktüğü belirlenmiştir.

3194 sayılı imar kanununun 37.maddesi plan projede otopark alanı olarak belirlenen yer başka maksatla tahsis edilemez. Ve 21. maddesi ruhsat alınmış yapılarda herhangi bir değişiklik yapılması yeniden ruhsat alınmasına bağlıdır. Denmektedir. Lakin söz konusu yer ile ilgili herhangi bir müracaat bulunmadığından dolayı yine 3194 sayılı imar kanununun 32. maddesine istinaden 30 gün içerisinde yasal hale getirilmesi için tarafımızdan tutanak tutularak mühürleme yapılmıştır. KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR.”

Editör: Haber Merkezi