Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti ( ZGC) Başkanı Derya Akbıyık, Ankara’ da Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ı ziyaret etti.

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti ( ZGC) Başkanı Akbıyık, Türk İş, Genel Başkanı Ergün Atalay’ı makamında ziyaret etti.

Başkan Akbıyık, tarafından yapılan ziyarette Zonguldak ve ülke geneli ile ilgili birçok görüşü Atalay’dan aldı.

Asgari ücret, EYT, memur ve emeklilerle yapılan zamlarla ilgili değerlendirme, bu sene için gerçekleşecek kamu işçilerin toplu sözleşmelere yapılacak zamlar ve sosyal haklarla ilgili çalışmaların ve hazırlıkların sürdüğünü ifade etti.

TTK’YA İŞÇİ ALIMINI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Atalay, TTK işçi alımı ile ilgili yaptığı değerlendirmede, TTK' ya işçi alımının öncelikleri olduğunu belirterek işçi alımını gerçekleştirme adına uğraşlarının sürdüğünü ve üzerinde önemle çalıştıklarını söyledi.

Sohbet ortamında geçen görüşmede TBMM kurulan Zonguldak/ Amasra komisyonu ile ilgili görüşler alındı, Komisyonun kararının tarafsız, hakkaniyetli, şeffaf ve objektif olması üzerinde duruldu. Kurumlarında yıpratılmamasının öneminden bahsedildi.

GMİS seçimlerinden söz edilerek, GMİS seçimleri için hayırlı olsun denildi. Çaycuma ile ilgili yapılan sanal söylemlere de ‘’Zonguldak sevdamız tartışılamaz’’ diyerek açık ve net ifade ile açıklık getirildi.

Atalay, Türk İş yeni hizmet binasının yapımı için yirmi dönüm arazinin Ankara - Eskişehir yolu üzerinde alındığını, proje çalışmalarının sürdüğünü, yakında inşaatın başlayacağını, güzel ve modern bir akıllı bina olarak hizmet binasına kavuşacağını müjdeledi.

Ziyaret sonunda Türk – İş Genel Başkanı tüm Zonguldak’a en derin sevgilerimi ve selamlarını ileterek Zonguldak’a yapılacak ziyaret programında İlin önemli ve değerli STK’sı olan Zonguldak Gazeteciler Cemiyetine ilk olarak ziyaret edeceği sözünü verdi.

Yapılan ziyarette Sakarya Gazeteciler Cemiyeti (SGC ) Başkanı Sezai Matur’ da yer aldı. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi