Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezinde 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında “Diyabeti Birlikte Durduralım” etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Dairesi Başkanı Doç. Dr. Mustafa Kemal Başaralı, Zonguldak İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ertuğrul Güner, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Can, Üniversite Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Şükran Koca, Hastane Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Uzm. Hemş. Vildan Kalkan Akyüz, Merkez Yönetim Kurulu ve Danışma Kurulu Üyeleri, Merkez Hastane Müdürü Mustafa Pür, akademisyenler, idari ve sağlık çalışanları, öğrenciler, hastalar ve hasta yakınları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Rektör Yardımcısı Bekir Hakan Bakkal ve Merkez Müdürü Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu açılış konuşmalarını gerçekleştirdi. Açılış konuşmaları sonrasında “Danışma Kurulu Toplantısı” çerçevesinde Doç. Dr. Mustafa Kemal Başaralı, Uzm. Dr. Ertuğrul Güner, Prof. Dr. Murat Can, Dr. Öğr. Üyesi Şükran Koca konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından müzik dinletisi gerçekleştirilen etkinlik, “Diyabeti Birlikte Durduralım- Diyabete Güncel Yaklaşım” paneli ile devam etti. Panelde Dr. Öğr. Üyesi Sakin Tekin diyabetin tanısı ve kliniği, Doç. Dr. Ömercan Topaloğlu diyabetin güncel tedavisi, Uzm. Hemş. Safiye Çatalçam diyabetle yaşam önerileri, Cerrahi Hemş. Ömer Çiçekdağ podoloji işlemleri, Öğr. Gör. Tuba Eser Karka tabanlık uygulamaları ve Uzm. Dyt. Funda Kasapoğlu diyabette beslenme tedavisi konularında sunum yaptı.

Zonguldaklı ünlüler Zonguldaklı ünlüler

Etkinliğin kapanışında konuşan Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu, 2015 senesinde eğitim ve araştırma faaliyetine başlayan Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezinin, 2017 senesinden itibaren sağlık hizmetleri yürüttüğünü belirtti.

 Prof. Dr. Bayraktaroğlu, Avrupa Obezite Çalışmaları Derneği tarafından “Avrupa Obezite Merkezi” olarak kabul edilen merkezin bugünlere gelmesinde emeği geçen Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, Doç. Dr. Mustafa Kemal Başaralı, Uzm. Dr. Ertuğrul Güner, Prof. Dr. Murat Can, Dr. Öğr. Üyesi Şükran Koca, danışma kurulu, akademik ve idari çalışanlar, hastalar ve hasta yakınlarına teşekkürlerini sundu. (Haber Merkezi)

WhatsApp-Image-2023-11-15-at-13.16.37-(1)

WhatsApp-Image-2023-11-15-at-13.16.36-(1)

WhatsApp-Image-2023-11-15-at-13.16.36

WhatsApp-Image-2023-11-15-at-13.16.37

Editör: Murat Barutçu