Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Senatosu Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem sonrası bahar yarılı eğitim öğretim sürecini görüşmek üzere toplandı.

BEÜ Üniversite Rektörlüğü Senato Salonunda Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer başkanlığında ikinci kez bir araya gelen senato üyeleri bahar yarıyılına ilişkin süreç hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Ders kayıt tarihlerinden derslerin süresine kadar pek çok konunun en ince ayrıntısına kadar değerlendirildiği toplantı yaklaşık 2 saat sürdü.

47 üyenin yer aldığı toplantıda; tüm birimler için derslerin 27 Şubat Pazartesi günü başlamasına, ders kayıtlarının 10 Mart Cuma gününe kadar uzatılmasına, güz yarıyılı sonu tek ders sınavına giremeyen öğrenciler için 7 Mart Salı günü elektronik ortamda sınav hakkı sunulmasına, eğitime başlamış olan Tıp Fakültesi 4. 5. ve 6. sınıflar ile Diş Hekimliği Fakültesi 4. ve 5. sınıflar, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) ile Sağlık Bilimleri Fakültesinin Hemşirelik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümleri 4. Sınıflar hariç olmak üzere diğer tüm birimlerde eğitimin uzaktan sürdürülmesine ve derslerin her saat için 45 dakika yapılmasına karar verildi. İkametgahı deprem bölgesine kayıtlı öğrencilerin durumlarının da görüşüldüğü toplantıda, ders kaydı yapamayacak olan öğrencilerin bağlı bulundukları birimlere telefon ya da whatsapp yoluyla ulaşarak danışmanları aracılığıyla ders kaydı yapabileceği kararlaştırıldı.

ÜNİVERSİTESİMİZİN DEPREM DURUM RAPORU İNCELENDİ

Toplantıda Üniversitede hazırlanan deprem durum raporunu senato üyeleriyle paylaşan BEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı  Özölçer, 2 bin 242 öğrencimizin deprem bölgesinde ikameti olduğunu, 10 öğrencimizin vefat ettiğini, ilgili tarihte izinli olan akademik ve idari personelimizden ise herhangi bir kayıp yaşanmadığını açıkladı.

Depremzedelere Üniversiteden sağlanan destek hakkında da konuşan Özölçer, ayni ve nakdi yardım miktarlarını da sayısal verilerle açıklayarak tüm personele göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkür etti. (Haber Merkezi)

Editör: Seçkin