İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, “İnsanlar artık her şeyin bir sonu olduğu gibi 20 yıllık bu iktidarında sonunun geldiğinin farkında” dedi.

İnsanların hayat pahalılığı içerisinde kıvrandığını belirten Erkmen; “Her geçen gün gelen zamlar insanları hayatından bezdirmiş durumda. Eskiden bir ürüne belki 1 veya 2 sefer zam gelirken şimdi her gün, her hafta hatta gün içinde bile fiyat değişikliklerine tanık oluyoruz. İnsanlarımız için ekonomik durum cidden alarm verici durumda!” dedi.

Vatandaşımızla birlikte onların teveccühüyle onların isteği doğrultusunda ülkeyi yönetmeye talibiz diyen İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, konuşmasına şöyle devam etti:

ÖDEMELER FAİZSİZ OLARAK ERTELENSİN

“Eylül ayı sonu itibariyle esnaflarımız ve vergi mükelleflerimiz için yapılandırmaya müracaatların sonu geldi ve müracaatlar yapıldı. Hepimiz biliyoruz ki Türkiye’de bundan önce çıkartılan çeşitli yapılandırma yasalarına benzer şekilde mükellefler müracaatlarını yaptılar ama iş ödemeye gelince esnafımızın, ticaret sahiplerimizin ve diğer mükelleflerin bunları ödeme şansı yok. Onun için biz İyi Parti olarak hep dedik ki; en azından bir yıl süreyle bu ödemeler faizsiz olarak ertelensin. Çünkü bir taraftan cari o ayki sigorta, vergi ve buna benzer giderleri olan bir işletmenin aynı zamanda geçmişten gelen 2-3 tane yapılandırmayı aynı anda ödemesi mümkün değil. Onun için bu yapılandırma yasasının hakikaten amacına ulaşması isteniyorsa faizsiz olarak bir yıl süre ile ödemelerin ertelenmesi çok önemli. Vatandaşımızın, esnafımızın ve tüccarımızın beklentisi bu yönde!

VATANDAŞLARIMIZ DEVLETTEN, HÜKÜMETTEN DESTEK BEKLİYOR

Şuanda hayat pahalılığı içerisinde insanlar kıvranıyor. Her geçen gün gelen zamlar insanları hayatından bezdirmiş durumda. Eskiden bir ürüne belki 1 veya 2 sefer zam gelirken şimdi her gün, her hafta hatta gün içinde bile fiyat değişikliklerine tanık oluyoruz. Böyle bir ortam içerisinde kışında gelmesiyle doğalgaz ve elektrik gibi okulların açılmasıyla eğitim masrafları gibi masraflarında bindiğini düşündüğümüzde insanlarımız için ekonomik durum cidden alarm verici durumda! Hangi sektörde olursa olsun şuanda bütün vatandaşlarımız devletten, hükümetten destek bekliyor ve bunu git bankalara git borçlan, kredi al sonra öde anlamında değil nakdi olarak destek istiyor. Vatandaşlarımız alım gücünün yükseltilmesini bekliyor. Ne yazık ki bu güne kadar bu anlamda somut bir destek olunmadı.

OLUMLU KANUN TEKLİFLERİ HEP MUHALEFETTEN GELDİ DİYE RET EDİLİYOR

Yurt çıkan üniversite öğrencilerimiz geldi yurda yerleşiyor fakat yurt çıkmayan birçok üniversite öğrencimizde var. Devletin eşitlik ilkesi gereği yurt çıkanların dışında yurda yerleştiremediği gençlerimize sahip çıkması onlara nakdi olarak destek vermesi gerekir. Bu anlamda da İyi Parti olarak biz meclise bir kanun teklifi verdik ve dedik ki; Devlet kendi yurduna yerleştirdiği öğrenciye bir aylık ne kadar masraf yapıyorsa o tutarda yurda yerleşmeyen öğrenciye de yardım yapsın ki o çocuğun eğitim masrafına bir nebzede olsa katkıda bulunsun. Ama maalesef geçtiğimiz günlerde açılan mecliste bu kanun teklifimiz Ak Parti ve MHP’nin oylarıyla ret edildi. Muhalefetten gelen ve olması gereken toplumun vicdanında karşılık bulan bu gibi olumlu kanun teklifleri hep muhalefetten geldi diye ret ediliyor. Ama şunu unutmasınlar ki bu ret edenleri de millet bir tarafa not ediyor ve günü geldiğinde de bunların hesabını sandıkta soracaktır. Çünkü bizim milletimiz kendisine iyi davranılırsa iyilik olarak karşılığını veriyor eğer umduğunu bulamazsa da sandıkta bunun hesabını soruyor. Biz her zaman şunu ifade ediyoruz; Ak Parti veya MHP hükümetin yapmış olduğu olumlu bir iş varsa bunu destekleriz ve yaptıkları içinde teşekkür ederiz. Ama yapılması gerekeni de yapmıyorlarsa onu da eleştirip ortaya koyup önce fikrimizi söyleriz, yapmalarını isteriz eğer yapmadıkları takdirde de biz iktidara geldiğimizde bunun yapılacağını insanımıza çok rahatlıkla söyleriz.

İNSANLAR 20 YILLIK İKTİDARIN SONUNUN GELDİĞİNİN FARKINDA

Geçtiğimiz hafta Ankara’da teşkilatımızdan bazı arkadaşlarımızla birlikte İktidara yürüyen yolda İyi Parti olarak bir seminere katıldık akabinde de Genel Başkanımız İl Başkanları Toplantısı yaptı. Bu seminerde söylenen hep şu; Sürekli olarak toplumda yapılan anketler sonucunda oyunu artıran ve toplumda itibar gören parti İyi Parti lider olarak da Meral Akşener. En son KONDA Anket Şirketi sahibi Bekir Ağırdır’ın yapmış olduğu anket sonucunda İyi Partiyi yüzde 19,3 olarak lanse ettiler. Biz telefonla yapılan anketlerin kısmen doğru olduğunu söylüyoruz çünkü insanların gerçek fikirlerini telefonda söyleyemeyeceklerini ve bu oranın çok daha yukarda olduğunu saha çalışmalarımız sırasında gözlemliyoruz ve bunu biliyoruz. Çünkü insanlar artık her şeyin bir sonu olduğu gibi bu iktidarında 20 yıllık iktidarı sonrasında sonunun geldiğinin farkında. Çünkü bir iktidarın varlığını sürdürebilmesi için söylediği sözün toplumda karşılığı olması ve insanlarda bir umut yaratması gerekiyor. Ama şimdi vatandaş bakıyor 20 yıldır sorunları çözemeyen bu iktidarın şimdi vermiş olduğu sözlerin hiçbir kıymeti harbiyesinin olmadığını görüyor. Biz vatandaşımızla birlikte onların teveccühüyle onların isteği doğrultusunda ülkeyi yönetmeye talibiz. Ülkeyi yönetecek olan liderde Meral Akşener’dir. Zaten “Başbakanlığa ben adayım” diyerek bu iradeyi ortaya koymuştur. Bu doğrultuda herkesi bu çatı altında toplanmaya davet ediyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi