Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun’dan dün Bölüm mahallesinde kendisine geçekleştirilen saldırı ile ilgili olarak açıklama geldi.

Cenaze için taziyeye gittiği sırada gerçekleşen saldırı ile ilgili olarak Başkan Altun, “saldırının önceden planlanmış ve tasarlanmış olduğu aşikardır” diyerek, kamera kayıtlarını paylaştı ve yetkili mercilere şikayette bulunduğunu söyledi.

Cesedi sahilde bulunmuştu… Saadet Yürektürk’ün cenaze programı belli oldu Cesedi sahilde bulunmuştu… Saadet Yürektürk’ün cenaze programı belli oldu

Sosyal medya hesabından kamera kaydını paylaşan Kamil Altun, açıklamasında şunları söyledi;

“KAMUOYUNA DUYURU

Bugün Bölüm Mahallemizde vatandaşımızın cenaze namazı sonrasında meydana gelen ve yerel basında yer alan bazı istenmeyen olaylar neticesinde bu açıklamayı yapmak zorunda kalınmıştır.

Öncelikle değerli "Uzundurugan" ailesinden yaşanan bu durum için özür diliyorum. Tekrardan tüm aileye başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Bu en zor anlarında yaşanan talihsiz olay nedeni ile kendilerinden helallik istiyorum.

Cenaze namazı çıkışında kıymetli esnafımıza ve vatandaşlarımıza hal hatır sorduğum anda M.Ş adlı şahıs arkamdan içeri girip tahrik cümleleri ile üzerime gelmiş "Bu mahalleye gelemezsin, sen ne yaptığını zannediyorsun Kamil" dedi.

(KESİNLİKLE HAYIRLI OLSUN DEMEMİŞTİR.)

Kendisine; "Cenazedeyiz. Sen benim muhatabım değilsin. Benden uzak dur." dedim ve aracıma yöneldim.

Seçim yenilgisini hazmedemeyen M.Ş'nin sözleri ve hakaretleri ile sonradan çıkan görüntülerle anladığım kadarıyla Baba Cavit Ş.'nin kamera kaydı alıp, abi Murat Ş.'nin fiziki saldırıda bulunmaya çalışması bariz şekilde ÖNCEDEN PLANLANMIŞ, TASARLANMIŞ olduğu aşikârdır.

Basına servis edilen baba Cavit Ş.'nin bizzat kendi çektiği ve hakaret ettiği videoda görüldüğü üzere videonun kesilmiş halini yayınlayan basın yayın organlarını "Objektiflik İlkesi Doğrultusunda" videonun tamamını yayınlamaya davet ediyorum. Seçim öncesi ve sonrasında şahsıma yapmış olduğu karalama kampanyasına tüm kamuoyu şahit olmuştur. Bugün cenazede yüzlerce vatandaşın önünde yaşanan bu olayı Tüm Kilimli Halkının takdirine bırakıyorum.

Ancak unutulmamalıdır ki; 5 yıldır Kilimli halkının huzurunu bozmaya ve kaos ortamı yaratmaya çalışan kişilere Kıymetli Kilimli'li Hemşehrilerimin 31 Mart Yerel Seçimlerinde gereken cevabı vermiş ve vermeye de devam edeceklerine olan inancım tamdır.

Sonuç olarak Cumhuriyet Başsavcılığına gerekli başvuruda bulunmuş olduğumu, ilçemizin bu denli tatsız bir olayla meşgul edildiği için yaşanan bu talihsiz olayla ilgili tüm vatandaşlarımla üzüntümü paylaşmak isterim. Saygılarımla..”

Kamil Altun Saldırı.mp4 Snapshot 00.17.770

Kaynak: Haber Merkezi