DİSK’E bağlı Genel-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Enis Dizdaroğlu, 975 üyenin bağlı olduğu 12 belediyede yüzde 25 ile yüzde 40 arasında iyileştirme sözleşmesi imzaladıklarını belirtti.

Belediyelerde çalışan kadrola ve Belediye şirketi çalışanlarını ilgilendiren ek zam talepleri ile ilgili çalışmaların olumlu sonuçlandığını belirten Dizdaroğlu, ek zam talep ettikleri Zonguldak’a bağlı Kozlu, Çatalağzı, Muslu, Gelik, Çaydeğirmeni, Bakacakkadı, Beycuma ve Nebioğlu. Kastamonu’ya bağlı Cide, Araç, Daday ve Karabük’e bağlı Yenice belediyelerinde çalışan toplam 975 kadrolu ve Belediye şirketi bünyesinde çalışan işçilere maaşlarına artan enflasyondan doğan yüzde 25 ile yüzde 40 dolayında ek zam yapıldığını söyledi.

Belediye çalışanlarını artan enflasyon karşısında mağdur etmeyecek şekilde yeniden düzenleme yapıldığını söyleyen Genel-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Enis Dizdaroğlu, “Belediye başkanlarımızla yaptığımız görüşmeler olumlu sonuçlandı. Kozlu, Çatalağzı, Muslu, Gelik, Çaydeğirmeni, Bakacakkadı, Beycuma ve Nebioğlu, Kastamonu Cide, Araç, Daday ve Karabük’e bağlı Yenice belediyelerinde toplu sözleşme haricinde ek iyileştirme konusunda Belediye Başkanlarımızla yaptığımız görüşmeler olumlu sonuçlandı. Başkanlarımızın da ekonomik koşulları göz önünde bulundurarak, biz sendika olarak taleplerimize olumlu yaklaştılar ve çalışanlarımızı mağdur etmeyecek şekilde maaşlarına iyileştirme yapmışlardır. Başkanlarımıza bu konuda çalışan üye arkadaşlarımızın adına teşekkür eder, bundan sonraki yapacağımız toplu sözleşme görüşmelerinde de enflasyon artışı oranında olacağını umut ediyorum” dedi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi