Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, “kamu görevlisine yapılacak iyileştirme devletimize külfet değil kuvvet oluşturacaktır” dedi.

Yüksek enflasyonun tehdit olarak en çok sabit gelirlilerin düşmanı olduğunu belirten Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, şunları söyledi:

ENFLASYON RAKAMLARI TEK HANEYE İNDİRİLMELİ

TÜİK tarafından açıklanan yüzde 2,88 Kasım ayı enflasyon verisine göre; Temmuz-Kasım enflasyonu yüzde 14,05, yıllık enflasyon yüzde 84,39 olarak gerçekleşti. Kasım itibariyle enflasyon farkı ise yüzde 6,59 oldu. Fiyatların genel seviyesindeki artış, çalışma ve sosyal hayata yönelik olumlu düzenlemeleri gölgelememeli, yatırım- istihdam- üretim- ihracat ve büyüme alanında atılan adımlara eşgüdümlü olarak fiyat istikrarı için yapılan çalışmalarla enflasyon rakamları tek haneye indirilmelidir. Yüksek enflasyon, tehdit olarak en çok sabit gelirlilerin düşmanıdır. Yükün büyük çoğunluğunu sırtlanan sabit gelirlilerin “enflasyon korkusundan” uzaklaştırılması durumunda çalışma hayatında yapılan iyileştirilmelere bir yenisi daha eklenmiş olacaktır.

ÇALIŞMA HAYATINDA ÇOK ÖNEMLİ ADIMLAR ATILDI

Nitekim 6. Dönem Toplu Sözleşmede hüküm altına aldığımız kazanımlar neticesinde çalışma hayatında çok önemli adımlar atılmış ve kamu görevlileri açısından büyük memnuniyet uyandırmıştır. Bunların başında "sözleşmeliye kadro" ve bazı eksiklikleri olmasına rağmen "ek gösterge" çalışması gelmektedir. 424 binden fazla Sözleşmelinin kadroya geçirilecek olması ve 5.3 milyon kamu görevlisini kapsayan Ek Gösterge düzenlemesi ile önemli adımlar atılmıştır. Sorunları gören ve çözüm üreten devletimiz, "kayıpları telafi edecek ilave iyileştirme" ile enflasyon sorununa da çözüm üreteceğine inanıyoruz.

BORDROLULARIN ALIM GÜCÜ YÜKSELTİLMELİ

2022 yılında atılan olumlu adımlara bir yenisi daha eklenerek; Türkiye Yüzyılını taçlandıracak, Türkiye’yi şahlandıracak, sabit gelirlileri rahatlatacak “ilave iyileştirme” yapılmalı. Kira, gıda vb. artışlar karşısında bordroluların alım gücü yükseltilmelidir. Türkiye’nin yıllardır özlemini kurduğu 2023 Hedefinde, devletin hizmet sunumunda asli özne olan kamu görevlilerimizin unutulmayacağına inanıyor; kamu görevlilerimize yapılacak ilave iyileştirmenin devletimize “külfet” değil, kuvvet oluşturacağının bilinmesini istiyoruz.” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi