Genel Maden İşçileri Sendikası Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı Hakan Yeşil Başkanlığında gerçekleşti.

Silahla tehdit ve kurşunlama olayının faili tutuklandı Silahla tehdit ve kurşunlama olayının faili tutuklandı

Toplantı öncesi konuşan GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Toplu sözleşme süreci hakkında bilgi verdi. başkan Yeşil, yaptığı açıklamada, "Çok yoğun bir gündemin içerisinde toplu sözleşme görüşmelerimizi sürdürdük. TTK da 30uncu dönem MTA da 20inci dönem toplu sözleşmelerimizi sürdürüyoruz. Çerçeveyi imzaladık. Nihai sonuca varmak için de asıl sözleşmemizi yakın zamanda inşallah imzalayacağız.

Çok zorlu bir sürecin içinden geçtik. Türkiye'nin gündemi biliyorsunuz yoğun bir gündemiz vardı. Hem milletvekili seçimlerimiz, hem cumhurbaşkanlığı seçimlerimiz gölgesinde toplu sözleşme görüşmelerimizi de sürdürmeye çalıştık.

Çok şükür ki nihai sonuca yakın zamanda ulaşacağız. Son zamanlarda imzaladığımız kazanım anlamında büyük kazanımlar elde etmiş. Güzel bir toplu sözleşme süreci geçirdik. İnşallah işçi sınıfımızı arkadaşlarımıza hayırlı olur.  Tabii süreçte aynı zamanda, Türkiye Taşkömürü Kurumuna gündemimiz vardı. Biliyorsunuz cumhurbaşkanımızın açıkladığı bin işçimizi yaptığımız çalışmalar yaptığımız görüşmeler neticesinde bin artı bin olarak iki bin kişi alımı imzalandı. Yakın zamanda da bununla ilgili çalışmalara başlayacağız. Tabii bu bizim için de çok önemli.  Aynı zamanda MTA’mızda 80 arkadaşımız iş başı yaptı. Kursların eğitimlerini bitirdiler. Bölgelere dağıldılar. Onlar da sektörümüze faydalı olacaklarına inanıyoruz. Tabii Demokratik ve son derece  olgunluk içinde  gerçekleştirilen milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimleri tamamlandı. Yeni kabineler oluşturuldu. Ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Sendika olarak da MTA maden işçileri, işçi sınıfımızın, ülkemizin ve halkımızın hak ve çıkarları için verdiğimiz mücadele Türk İş'in de önderliğinde kararlılıkla sürdürmeye her zamanki gibi devam edeceğiz. Bu süreçten sonra da hem işçi sınıfı için elimizden ne geliyorsa bizler de yapma için gayret gösteriyoruz.  Daha da başarılı olacağımıza inanıyorum. Bu yaptığımız genel kuruldan sonra yaptığımız ikinci başkanlar kurulu. Ben sendikamıza, işçi sınıfına, camiamıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi. (Haber: Sertaç ÖZDEMİR)

WhatsApp-Image-2023-06-05-at-12.11.02

WhatsApp-Image-2023-06-05-at-12.10.59

WhatsApp-Image-2023-06-05-at-12.11.00

Editör: Murat Barutçu