Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’nin yeni takımı Zonguldakspor Basket 67, 2023-2024 sezonu hazırlıklarına “Süper Lig” hedefiyle başladı. Yenilenen kadrosuyla geçen sezondan çok farklı bir takım hali alan Potanın Elması, sezonun ilk antrenman uygulamasını Site Spor Salonu’nda gerçekleştirdi.

Zonguldakspor Basket 67’de baş antrenör Barış Güney’in ekibi, yardımcı antrenörler Mithat Özciğer ile Oğulcan Şengül, genel menajer Ümit Türkoğlu, takım menajeri Ahmet Şanda, kondisyoner antrenör Mehmet Kaya ve masör-fizyoterapist Eşref Güner’den oluştu.

Güçlü bir ekiple yola çıkan Zonguldakspor’un 13 kişiden oluşan oyuncu kadrosunda ise, Deniz Aygül, Betül Pehlivan, Amerikalı Sasha, Yaren Gündüz, Şenol Şale Sarısoy, Sevgi Güleç, Çisem İncel, Fahriye Bayraktar, Seda Öztürk, Gülfer Tokatlı, Lal Kahraman, Bengisu Ağın ve Janset Büşra Sayın yer alıyor.

Geçen sezondan sadece Janset Büşra Sayım’ın kaldığı kadroyu yeni baştan oluşturan Zonguldakspor Basket 67,  diğer 12 yeni oyuncuyu İzmit Belediyesi, Tarsus Belediyesi, Elazığ İl Özel İdare Basketbol Kulübü, Antalya Güneşi, Kırklaeli ve Karabulut Elazığ Basketbol takımlarından transfer etti.

Yenilenen kadrosuyla sezona ‘merhaba’ diyen Zonguldakspor, Eylül ayında başlayacak 2023-2024 sezonuna kadar sıkı bir kamp dönemi geçirecek. Kampın ilerleyen döneminde şartlar oluşursa, Zonguldak ve il dışında hazırlık maçları organize edilip oyuncuların son durumlarına yönelik durum tespitinde bulunulacak.

16 takımdan oluşan 1. Ligde, 2023-20224 sezonu fikstürü ise 24 Ağustos’ta çekilecek. Fikstür kurasıyla birlikte Zonguldakspor’un, ilk maçı ve sezonluk maç takvimi belli olacak.

SPOR SERVİSİ

Ereğli-Yenimahalle maçının hakemi, 1.5 yıl aradan sonra Zonguldak’a geliyor Ereğli-Yenimahalle maçının hakemi, 1.5 yıl aradan sonra Zonguldak’a geliyor

Editör: Hüseyin EKİNCİ