Milyonlarca kişiyi etkileyecek enflasyon rakamları açıklandı! Milyonlarca kişiyi etkileyecek enflasyon rakamları açıklandı!

Hükümetin planlamaları arasında ev kadınlarına yönelik emeklilik tasarısı da var. Buna göre Sosyal Güvenlik Kurumu sisteminde yapılacak reformlarla ev kadınlarına ve annelere emeklilik yolu açılacak. Meclis'e sunulması planlanan torba yasayla, SGK'ya başvuran kadınlara prim desteği verilecek. Ev kadınları aylık 2.861,68 TL prim ödeyerek emekli olabilecek. 1.430 liralık kalan primi de devlet ödeyecek.

Sistemde gerçekleştirilecek reformla ev kadınlarının ve annelerinin emekliliğinin yolunun açılması bekleniyor. Yeni düzenlemede isteğe bağlı sigorta yönteminden faydalanılması bekleniyor. İsteğe bağlı sigorta ile vatandaşlar dışarıdan primlerini ödüyor ve borçlarını tamamladıktan sonra emekli olabiliyor.

Ulusal basında yer alan haberlere göre ev kadınları için çıkarılması beklenen düzenlemede, isteğe bağlı sigorta primlerinde devlet katkısı yükselecek. Takvim'in haberine göre, torba yasayla Meclis'e sunulması beklenen tasarı sayesinde ev hanımları ve çalışamayan anneler uygun primler ödeyerek emekli olabilecek. (Haber merkezi)

Editör: Murat Barutçu