Yeniden Refah Partisi Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Gül, Zonguldak’ta basın mensupları ile bir araya geldi. Gül, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi maden ocağında eksi 450 kotunda tavan çökmesi sonucu meydana gelen göçükte yaşamını yitiren Ramazan Yıldırım'a Allah'tan rahmet diledi, yaralı olarak kurtarılan madencilere ise geçmiş olsun dileklerini iletti.

Necmettin Erbakan'ın 1969'da "Bir çiçekle bahar olmaz ama her bahar bir çiçekle başlar" sözünü hatırlatan Gül, Milli görüş tarihinin halkın teveccühüne mazhar olacak çok sayıda hizmete imza attıklarını ifade etti.

“BÜTÜN SIKINTILARI KALDIRMAK ÜZERE SİYASİ MÜCADELE ORTAYA KOYMUŞ OLDUK”

Gül konuşmasında, "Gerek iktidarda olduğumuz, gerekse muhalefette olduğumuz dönemde, 'Halka hizmet, hakka hizmettir' düsturuyla en güzel hizmetleri halkımıza yaşatmış olduk. Kıbrıs Barış Harekatı, ağır sanayi hamlesi, imam hatiplerin açılması, Kur-an kurslarının açılması hizmetlerinin temelinde yine Milli görüş ve yine Erbakan hocamız  vardır. 'Bir ülkenin kalkınabilmesi için önce tanka, topa, tüfeğe değil, inançlı, imanlı evlatlara ihtiyaç vardır' diyerek önce ahlak ve maneviyat diyerek,  imam hatiplerin ve Kur-an kurslarının açılmasını ve toplumun ahlaki olarak yozlaşmasının önündeki bütün engelleri, bütün sıkıntıları kaldırmak üzere siyasi mücadele ortaya koymuş olduk." dedi.

Zonguldak’ta silah sesleri: 1 yaralı! Zonguldak’ta silah sesleri: 1 yaralı!

“MİLLİ GÖRÜŞ DAVASI KIYAMETE KADAR SÜRECEK OLAN BİR DAVADIR”

Bütün baskı ve dayatmalara rağmen yıkılmadıklarını ifade eden Gül, Milli görüş neferleri olarak her zaman siyaset sahnesinde olacaklarını belirtti. Gül, verdikleri mücadeleyi, 'Hak-batıl" olarak adlandırarak, "İyinin, doğrunun ve güzelin hakim olabilmesi için ortaya koyduğumuz bu mücadele noktasında kimi zaman üzerimize beton döktüklerini zannedenler, betonları kırarak yeniden filizlendiğimizi gördüler. Partimizi yıpratma çalışmalarını yine görmekteyiz. Seçimde almış olduğumuz yüzde 3'lük oya dahi tahammül edemiyorlar. Yeniden Refah Partisi'nin bu yükselişini engellemek adına sanal gündemlerle partimizin ve ülkemizin gündemini meşgul etmeye devam ediyorlar. Biz buradan sesleniyoruz; milli görüş davası kıyamete kadar sürecek olan bir davadır."

“KENDİ İSMİMİZ VE LOGOMUZLA SEÇİME GİRME ŞARTIYLA CUMHUR İTTİFAKI İÇERİSİNDE SEÇİME GİRDİK”

2023 seçimlerine Cumhur ittifakı içerisinde yer aldıklarını ifade eden Gül, "Hiç bir makam ve mevki pazarlığı yapmadan kendi ismimiz ve logomuzla seçime girme şartıyla Cumhur İttifakı içerisinde seçime girdik. Millet İttifakı'nın, milletimizin sorunlarına çare bulamayacağını, kaotik bir ittifak olduğunu, bu ittifakın seçimden sonra çok hızlı bir şekilde dağılacağını7-8 başlı Cumhurbaşkanı yardımcılığı sistemi ile bu ülkenin dertlerine çare olunamayacağını, parlementer sistemi bu ülkenin insanına vaat edenlerin daha seçime gitmeden, parlementer sistemin dışında kendi makam ve mevkilerini garanti altına alma noktasında gayretleri ve gizli kapılar arkasında yapılan bir takım pazarlıkları ön görerek bu ittifakın kazanmaması gerektiğini, hataları da olsa eleştirdiğimiz Cumhur İttifakı'nın yanında yer alarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın cumhurbaşkanlığında Yeniden Refah Partisi'nin kendi ismiyle, kendi logosuyla seçime girmeye karar verdik." şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu