SGK başuzmanı değerlendirdi! En düşük emekli ücreti ne kadar olacak SGK başuzmanı değerlendirdi! En düşük emekli ücreti ne kadar olacak

İktidar tarafından hazırlanan yeni vergi reform paketinde yer alan, 2 ve daha fazla konutu olanlara yüklü miktarda Emlak Vergisi ve tapu harcı getirilmesi planı, milyonlarca vatandaşı endişelendiriyor. Özellikle köylerde evi veya yazlığı bulunan kişiler, bu durumdan nasıl etkileneceklerini merak ediyor.

Katlamalı vergi sistemi, konutun değerine veya "köy evi", "yazlık" gibi sınıflara göre ayrım yapılmaksızın uygulanırsa, milyonlarca vatandaş kullanmadıkları gayrimenkuller için yüksek vergiler ödemek zorunda kalabilir.

Ulusal basında yer alan haberlere göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın "vergi reformu" adı altında yürüttüğü çalışmalarda en önemli maddelerden biri, birden fazla konutu olanlara yeni vergiler getirilmesi. Önümüzdeki Haziran ayında TBMM'ye sunulması planlanan taslak düzenleme ile Emlak Vergisi oranlarında ilk kez sayıya göre değişiklik yapılması öngörülüyor.

Taslağa göre:

1'den fazla evi olanlar, oturduğu evin vergisini her yıl normal ödemeye devam edecek.

Aynı kişinin 2. ve daha fazla evi varsa, bu evler için katlanarak artan Emlak Vergisi ödemek zorunda kalacak.

Kaynak: Haber Merkezi