Cumhurbaşkanlığı kararı ile 57 ile vali ataması gerçekleştirilmesine dair karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan kararname ile merkeze alındı. Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ise Zonguldak Valiliği’ne atadı. Türkiye tarafından bilinen ve basının yakından takip ettiği bir isim olan Vali Osman Hacıbektaşoğlu’na M.D.A. isimli vatandaştan ağır eleştiri geldi.

Vali Hacıbektaşoğlu’nun Zonguldak’a atanmasını basın aracılığıyla öğrendiğini ifade eden M.D.A, 21 yıldır arsasına kaçak yapı yapanlara göz yumulduğunu ve bu konu ile ilgili hakkını helal etmediğini söyledi.

M.D.A’nın yaptığı paylaşım şu şekilde:

Filyos Limanı’na saldırı alarmı! Filyos Limanı’na saldırı alarmı!

“@SiirtValiligi SnValim,Zonguldak'a atamanız basından öğrendim. Siirt Evren Mah. arsama kaçak yapı yapanların, tapuları yok, imar izni yok yıkım kararı var ve buna rağmen yıkım için görevinizi yapmadınız. Hakkımı helal etmiyorum. Kul hakkı yediğinizi düşünüyorum.21 yıldır bekliyorum.”

HALKLA BİRE BİR İLGİLENİYOR

Öte yandan, M.D.A.’ın yaptığı paylaşımın aksine Vali Hacıbektaşoğlu’nun Siirt halkı tarafından sevilen bir bürokrat olduğu öğrenildi. 7’den 70’e herkesle bir araya gelen, esnafların sıkıntılarını birebir dinleyen, özelikle köy muhtarları ile bir araya gelerek taleplerine öncelik veren, cenazelerde halkın yanında yer alan Vali Osman Hacıbektaşoğlu’nun Zonguldak’ta da halkla iç içe olacağı düşünülüyor. /Haber: Fadime YILMAZ ELMA

vali tivitt

Editör: Murat Barutçu