2. Ligde sezonun sona ermesinin ardından transfere yoğunlaşan Zonguldak Kömürspor’da hemen her gün farklı mevki gündem oluyor. Geçen hafta forvet transferinin gündemi epey meşgul ettiği kırmızı-lacivertli takımda bu kez 1 numaralı mevki gündem konusu oldu. Bu sezon Egemen Yaylı, Siraç Tüfekçi ve Ali Mert Tuncer’in görev yaptığı Zonguldak Kömürspor kalesinin 2023-2024 sezonunda nasıl şekil alacağı özellikle taraftarın merak ettiği konuların başında geliyor.

2015-2016 sezonunda yükseldiği ve aralıksız 7 sezondur mücadele ettiği 2. Ligde 8’inci sezona giren Zonguldak Kömürspor, 1 numaralı mevkide sezonu Egemen, Siraç ve Ali Mert üçlüsüyle kapattı.

Birinci kaleci konumunda sorumluluk üstlenen Egemen 28 maçta kaleye geçerken, Siraç Tüfekçi 2, Ali Mert Tuncer 1 maçta görev aldı. Sezon başında transfer edilen fakat devre arasında takımdan ayrılan Ömer Kavurkacı ise 7 maçlık performans sergiledi.

Zonguldak-Kırşehir maçına Yılmaz, Ankara-Nazilli maçına Gültekin atandı Zonguldak-Kırşehir maçına Yılmaz, Ankara-Nazilli maçına Gültekin atandı

Mevcut kalecilerden Egemen Yaylı’nın normalde sezonun sona ermesiyle biten sözleşmesi, sezon içinde dönem harici sözleşme yenileme yöntemiyle bir yıl daha uzatıldı. Egemen’in yanı sıra Siraç’ın mukavelesi de 2024 yılına kadar devam ederken, sözleşmesi sona eren Ali Mert Tuncer serbest kaldı.

Sözleşmeleri 2024 yılında bitecek 23 yaşındaki Egemen ile 22 yaşındaki Siraç, Elmas’ın 2023-2024 sezonu kadrosunda yer alacak. Sözleşmesi biten Ali Mert’in durumu ise belirsiz.

2021-2022 sezonu öncesi Medipol Başakşehir’den transfer edilen son iki sezondur zaman zaman iki, zaman zaman da üçüncü kaleci konumunda sıranın kendisine gelmesini bekleyen Ali Mert, yeni sezonla birlikte artık kaleye geçip maç performansını artırmak istiyor. Bu istek doğrultusunda teklifleri değerlendirmeyi düşünen Ali Mert’in kırmızı-lacivertli takımdan ayrılma olasılığı var.

REKABET SAĞLANACAK

Bu sezon Egemen’e birinci kaleci sorumluluğu veren Zonguldak Kömürspor, genç eldivenden önümüzdeki sezon da yine aynı şekilde birinci kaleci olarak faydalanacak. Bu mevkide Siraç’ı iyi bir alternatif olarak düşünen kırmızı-lacivertli yönetim, rekabetin artırılması adına bir kaleci transferi gerçekleştirmeyi planlıyor.

Yeni transfer edilecek kaleciyle birlikte kaledeki rekabeti artıracak olan Zonguldak Kömürspor, böylelikle 1 numaralı mevkinin başarı grafiğini yukarıya çıkaracak. Uzun yıllar Sinan Ören'in ardında sıranın kendisine gelmesini bekleyen, bu sezonla birlikte Kırmızı-Lacivertli takımda birinci kaleci pozisyonunu alan Egemen, 2023-2024 sezonunda da Elmas'ın birinci kalecisi olacak. Siraç ile devam etmesi halinde Ali Mert ya da olası durumda alınacak yeni kaleci, 1 numaralı mevkide alternatif isimler arasında yer alacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ