Daha çok Ramazan ayında yenen bir tatlıdır. Oldukça lezzetli ve çabuk yapılabilen bir tatlıdır, şerbetinin şekerini keyfinize göre ayarlayabilirsiniz. Ağdalı olmasını isteyen şekerini fazla tutar, ve genelde cevizle servis edilir. Yapıldıktan sonra üstüne ceviz serpilir, fındık veya Antep fıstığı da olabilir. Kaymak da koyarak yiyebilirsiniz. Zonguldak’ta sadece ramazan ayında satışa sunulur. O da AKM’ye çıkan yolun solundaki yufkacı dükkanında.

Malzemeler;

Dünyanın en iyi 100 lezzeti belli oldu! Türkiye'den 8 yemek listeye girdi! Dünyanın en iyi 100 lezzeti belli oldu! Türkiye'den 8 yemek listeye girdi!

15 adet şaklak (yassı kadayıf)

3 adet yumurta

sıvı yağ (kızartmak için)

Şerbeti İçin:

2 su bardağı su

2 su bardağı toz şeker

2 damla limon suyu

Üzeri için;

Ceviz içi

Yapılışı;

Öncelikle yassı kadayıfların kenarlarını mutfak makası yordamıyla kesiyoruz. ( bu işlem şerbetini daha güzel çekmesi için yapılıyor) Daha sonra şerbetini yapıyoruz. Şeker eriyene kadar karıştırarak yaptığımız şerbetimiz iyice kaynadıktan sonra altını kapatıp 5 dk kadar dinlendirdikten sonra kenar şeridini aldırdığımız yassı kadayıfları iyice çırptığımız yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz. kızaran yassı kadayıfları yağdan çıkarıp şerbete atıyoruz. Daha sonra şerbette bir süre bekletip tepsiye alıyoruz. Servis ederken üzerini kırık ceviz içiyle süslüyoruz. Kaymak ile daha lezzetli oılur. Artan şerbeti tepsideki yassı kadayıfların üstüne de dökebilirsiniz.

Muhabir: Sermet AKSU