Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) aracılığıyla dağıtılan yardım kömürlerinde yaşanan sorunlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Hacıbektaşoğlu, olumsuz haberlerin ardından Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ile yapılan görüşmeler sonucunda önümüzdeki dönemde kömür temininin TTK tarafından sağlanacağını belirtti.

İş yerinin kurşunlanması olayına karışan şüpheli tutuklandı İş yerinin kurşunlanması olayına karışan şüpheli tutuklandı

Vali Hacıbektaşoğlu'nun yaptığı açıklamaya göre, TKİ aracılığıyla dağıtılan kömürlerde taş çıkmasıyla ilgili sorunlar yaşanmıştı. Ancak yapılan görüşmeler sonucunda önümüzdeki dönemde kömür temininin TTK tarafından yapılacağı kararlaştırıldı.

Vali Hacıbektaşoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti: "Önümüzdeki yıl Türkiye Taşkömürü Kurumu Zonguldak'ın kömürünü sağlayacak. İlk andan itibaren takip ediyoruz ve takip ediyorsunuz. Bu kömürlerin içinde özel bir firma yok. Yani bunu üreten, torbalayan, buraya getiren, taşıyan hepsi kamu işletmesi. Dolayısıyla sözleşmede bunların hepsi Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ve Türkiye Kömür İşletmeleri arasında yapılan sözleşmede bunlar var. Belli bir oran üzerinde değişik maddeler çıktı. Çıktığında bunlar telafi edilir. Dolayısıyla bunlar telafi edildi ama gelen kömür iyi kömürler, işte neyin kömürü, rengi itibariyle değil. Tek tek hepsine baktık. Evet bazı şeylerle birkaç gönderilen kamyondan taş oranı çıktı. Çuvallarımız paketlenmiş halde geliyor. O kişilere, tespit edilen yerlere hepsine ulaştık. O numuneleri aldık. Çok iyi niyetli olmayan şeyler var ama yani normal bir açıklama yaptık. Çünkü ne yapıldığını biliyoruz. Mağdur olanlara en azından mağduriyetin giderilmesi sağlandı. Bunlar da zıvanadan çıkarıldı. Önümüzdeki sene Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan taşkömürü verilecek."

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA