Sahilde bulunan cesedin kimliği belli oldu Sahilde bulunan cesedin kimliği belli oldu

Zonguldak’ta Metin K. isimli bir vatandaş, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın dağıttığı kömür çuvallarının içerisinde çok fazla taş çıkınca, çareyi Vali Osman Hacıbektaşoğlu’na seslenmekte buldu. Metin K. dağıtılan  kömürlerin hiçbir işe yaramayacağını vurgulayarak, “Sayın Valim, hiç mi bakmadınız bu kömürlere? Bu kömür değil taş! Yanmaz, aksine evdeki yanan sobayı söndürür.” dedi.

Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan gelen kömür yardım çuvallarını açınca neye uğradığını şaşıran Metin K., kömürden çok taş olduğunu gördü.

“YANMAZ, AKSİNE EVDEKİ YANAN SOBAYI SÖNDÜRÜR”

Ardından çareyi Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu’na seslenmekte bulan Metin K. çektiği görüntüde şu ifadelere yer verdi:

“Zonguldak Valiliğinin göndermiş olduğu kömürler gördüğünüz gibi hepsi taş. Buradan Zonguldak Valiliği’ne ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na diyorum ki, bu kömürü alın, kendi evinizde yakın. Yakamıyorsanız da artık siz ne yapmak istiyorsanız öyle yapın. Utanmıyor musunuz bu millete yardım diye taşları göndermeye? Bu milletin evde çoluk çocuğu var. Taş mı yakacaklar evde? Bütün çuvalların hepsi taş. Hepsine de baktım. Zonguldak merkezde yapılan bu kömür yardımı hiçbir anlam taşımıyor. Buradan Zonguldak Valiliğine sesleniyorum, sayın Valim, hiç mi bakmadınız bu kömürlere? Bu kömür değil, taş! Yanmaz, aksine evdeki yanan sobayı söndürür. Söndürdüğü gibi kalmaz, sobanın içini de kırar, insanlar daha çok mağdur olur. Ya yardım etmeyin ya da bırakın insanlar başlarının çaresine baksınlar. Sizin yaptığınız yardım değil! Bile bile insanlara taş dağıtıyorsunuz. Allah sizi bildiği gibi yapsın.”

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

WhatsApp-Video-2024-01-07-at-12.13.51.mp4_snapshot_00.32.217

WhatsApp-Video-2024-01-07-at-12.13.51.mp4_snapshot_00.52.168

WhatsApp-Video-2024-01-07-at-12.13.51.00_00_57_23.Still001

Editör: Murat Barutçu