Hemen hemen tüm sektörlerde hayatımızın içine giren yapay zeka furyasının insan için ne kadar yararlı olduğu tartışılırken, Yeni Zelanda’da bir süpermarketin yemek tarifi uygulaması tartışmaya başka bir boyut getirdi.

Marketin müşterilerine yemek tarifi veren yapay zeka botu ölümcül tarifleriyle gündeme geldi. Yapay zekanın bir soruya ölümcül bir cevap verdi.

Süpermarket botu, müşterilerinin yemek artıklarını yeniden değerlendirmesini ve buzdolabındaki malzemeleri daha iyi kullanabilmesini sağlamak için yaratıcı tarifler önermesi beklenirken, cevaplar şok etti.

Botu kullananlar, yapay zekanın zehirli ve ölümcül yiyecekleri önerdiğini iddiasında bulundu.

Botu denemeye devam eden kullanıcılardan biri olan Yeni Zelandalı bir vatandaş botun önerdiği "aromatik su karışımı" adlı bir tarifi paylaştı. Tarif çamaşır suyu, amonyak ve sudan oluşan son derece zehirli bir sıvıydı.

Yapay zeka, bir başka önerdiği yemek tarifi "şaşırtıcı mutfak macerası" diye nitelendirmiş. Bu tarif, çamaşır suyu eklenmiş pirinç yemeğiydi.

Kullanıcılardan bir diğeri, bottan patates, havuç, soğan ve insan eti malzemelerinden tarif oluşturmasını istedi. Bunun sonucunda botun kullanıcıya "gizemli bir et yahnisi" tarifi sunduğu görüldü. Botun tarifinde 500 gram insan etinin yeterli olacağı yazıyordu. (Haber Merkezi)

Yavuzyılmaz: Fevkani raporu adrese teslim olarak hazırlandı Yavuzyılmaz: Fevkani raporu adrese teslim olarak hazırlandı

Gizem öldürüldü mü? Suç dosyası kabarık! Fuhuş, tehdit, şantaj… Gizem öldürüldü mü? Suç dosyası kabarık! Fuhuş, tehdit, şantaj…

İsmail Haniye’nin 3 oğlu ve 3 torunu öldürüldü İsmail Haniye’nin 3 oğlu ve 3 torunu öldürüldü

Cansız bedeni kıyıya vurdu Cansız bedeni kıyıya vurdu

Genç kadın balkondan düştü! Genç kadın balkondan düştü!

Kayınova: Maaş ödemekte zorlanıyor musunuz? Kayınova: Maaş ödemekte zorlanıyor musunuz?

Felaketin 24. Yılı Felaketin 24. Yılı

Editör: Murat Barutçu