Acılık Sanayii Sitesi Başkanı aynı zamanda Evrensel Madde Bağımlılığı Başkanı Mehmet Yaman yaptığı açıklamada, “ Sağlık Müdürlüğünün Acılıkta Halk Sağlığı Hizmetleri, Sağlık Hizmetleri ve Kamu Hastane Hizmetleri Başkanlıkları ile 4 dükkân sahibinin kullandığı hizmet binası ile ilgili çeşitli binanın organlarında taşınıyor haberleri var” dedi.

Yaman açıklamasında, “Bu haberleri yapanların elinde Bina performans analizi olmadan bu şekilde hem çalışanları hem kurumu hem de işyeri sahiplerini tedirgin edenlerden hesap sorulmalıdır” diyerek şunları söyledi:

“Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden Bina performans analizini istediğimizde yok yapılmadı deniyor. Binanın taşıyıcı kolonlarında hiçbir çatlak patlak veya paslanma belirtisi yoktur. Bina konusunda bilgisi olmayanlar tarafından ortaya atılan bu gerçek dışı ithamlarda bulunanların gerekli, cezaya çarptırılması gerekir.

Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin bina ile ilgili yapı teknik raporu (Deprem risk raporu) yaptırılmadan kamuya ait binanın  bu konuda bilgisi olmayanların  ithamı ile bina boşaltmaları hem kanuna hem vicdana sığmamaktadır.

Sağlık Müdürlüğü sözleşmesi 20 gün sonra sona erecek olmasından dolayı teknik raporları yaptırmadığını anlıyoruz da İlimizin Valisinin bu teknik raporu sorgulamadan binanın boşatılmasına karar vermesini anlamakta zorlanıyoruz” (Şaban YILMAZ)

il sağlık müdürlüğü (1)

Editör: Murat Barutçu